Till innehåll

Miljö och klimat Göteborg 2030

Vi kraftsamlar för ett ekologiskt hållbart Göteborg

Det är dags att gå från ord till handling! 2030 ska Göteborg vara en ekologiskt hållbar stad. För att komma dit måste vi ställa om. Genom Göteborgs miljö- och klimatmål kan vi jobba tillsammans med gemensamma arbetssätt och strategier.

Aktuellt

Fira biologiska mångfaldens dag för livet på jorden

Publicerad 19 maj 2023
Måndag 22 maj är det internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen har instiftats av FN för att uppmärksamma betydelsen av biologisk mångfald för livet på jorden. Miljöförvaltningen övervakar många olika livsmiljöer i naturen inom Göteborgs kommun.

Klimatkommunerna samlas i Göteborg 27 och 28 april

Publicerad 26 april 2023
För 11 år sedan blev Göteborgs Stad medlem i Klimatkommunerna, men sedan dess har antalet medlemmar ökat stadigt. I år står Göteborg som värd för årsmötedagarna och passar då på att berätta om Göteborgs Stads miljö- och klimatarbete för gästerna.

Lyckat resultat för Göteborgs stads hållbarhetslänkade lån

Publicerad 28 mars 2023
Göteborgs Stad har lyckats bättre än förväntat med att nå de årliga målen för 2022 när det gäller hållbarhetslänkade lån. “Vi kan med glädje se att vi 2022 tar steg mot att klara stadens ambitiösa klimatmål och sociala utmaningar”, säger Fredrik Block, portföljförvaltare på stadsledningskontoret.
${loading}