Vår förskola

Här går cirka 50 barn uppdelade på tre avdelningar utifrån barnens åldrar. Vi som arbetar här är förskollärare och barnskötare och i grunden är vi tre personal på varje avdelning.

Roliga och lärorika dagar med språket i fokus

Dagarna på förskolan är fulla med aktiviteter och vi jobbar mycket med att lära genom lek. Språket är en viktig del av vår verksamhet och vi ser flerspråkighet som en tillgång. Vi arbetar med sagor och böcker, ramsor och sånger, skapande och drama.

Ibland vi gör utflykter till skogen och Bergsjöns bibliotek. Det händer också att vi åker till centrum för att till exempel gå på museum.

Vi är ute varje dag

Vi har en fin och stor gård som vi är ute på dagligen. Det finns ett lågt berg att leka på och en liten skog för barnen att utforska. Vi har även leksaker så som sandlåda, gungor och rutschkana.

Maten lagas på förskolan

Maten lagas på förskolan och är näringsrik och råvarorna är ofta ekologiska. Självklart erbjuder vi specialkost till de barn som behöver.

Viktigt med ett bra samarbete med föräldrar

Ni som föräldrar har mest kunskap om era barn och ett bra samarbete med er är viktigt så att vi kan anpassa verksamheten på förskolan efter barnens behov. Vårterminen brukar vi avsluta med en gemensam gårdsfest för barn, familjer och personal.