Visuell kommunikation

Detta händer hos oss

Förutom att du kan få individuell hjälp och svar på dina frågor, händer det annat på Medborgarkontoret som du kan ta del av. För aktuell information läs nedan. Har du förslag på aktiviteter tveka inte att höra av dig!

Program Hösten 2020

Advokatjour

Advokatjour är för dig som behöver juridisk hjälp som handlar om brottsmål (misstänkt för brott eller utsatt för brott), familjerätt, migrationsrätt samt tvångsmål (LPT, LRV, LVM och LVU). Advokatjouren är ett samarbete mellan Advokat Emma Persson och Göteborgs Stad. Kontakta medborgarkontoret för 15 minuter gratis rådgivning. Du kan boka en tid följande tillfällen mellan 17-18.30:

25 augusti

15 september

20 oktober

24 november

15 december

Prata Biskopsgårdens utveckling

Kom och prata med Carl Blixt som arbetar med Bo bra. Du kan få information och lämna förslag samt synpunkter kring Biskopsgårdens utveckling. Varannan onsdag klockan 13–16.

Romano Center

Under hösten kan du träffa en samhällsvägledare från Romano Center i medborgarkontoret, varannan torsdag klockan 10–12. Romano Center arbetar med den nationella minoriteten romer och ger råd samt stöd som rör vardagen och Göteborgs Stads verksamheter. Kontakta medborgarkontoret för mer information.

Aktiviteter och stöd för dig som är äldre

Barbro Magnusson, äldrekonsulent, kommer att vara i medborgarkontoret sista onsdagen varje månad. Start september. Då kan du ställa frågor och få information om vilket stöd du kan få som anhörig som stödjer en närstående, yngre eller äldre som på grund av sjukdom är i behov av ditt stöd. Barbro berättar även om olika aktiviteter för den äldre.