Tre unga killar i ett utryckningsfordon. Foto: Janina Sabra

Så går utbildningen till


Varje höst och vår sedan 2009 genomförs en MBU-utbildning i olika stadsdelar i Göteborg. Utbildningen är kostnadsfri.

Unik utbildning

Vid tio tillfällen under ett antal månader får du som är i åldern 15–20 år chansen att lära känna personer som jobbar inom polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård, vaktbolag och som spårvagnsförare. Ni träffas på ett personligt sätt och under trevliga former.

Du får prova på allt ifrån rökdykning, hjärt- och lungräddning, konditionstest till att lära om och diskutera brottsutredningar med polisen. Syftet är att träffa olika personer med uniformsyrken i deras lokaler, i verkligheten och prata under mer avslappnande former. Du får också möjlighet att ta upp olika händelser som du varit med om och att diskutera utifrån vars och ens perspektiv.

Erfarenheter för livet

Flera av dem som varit med i MBU tänker sig efteråt en framtid inom polisyrket, räddningstjänsten eller någon annan samhällsstödjande funktion. MBU ger dig också många nya erfarenheter som är värdefulla i ett CV. MBU har gott rykte och kan vara värdefullt när du söker praktik eller jobb.

Anmälan, urval och kontraktsskrivning

Förutom information på webben så har vi en broschyr som du hittar längre ner på sidan, vi har också en Facebooksida. Är du intresserad så hör av dig till någon på MBU 

Efter att du har visat intresse kommer du att bli inbjuden till ett informationsmöte och efter det skickar du in en ansökan. MBU kommer ta referenser på dig och kolla med polisen att du passar för utbildningen. Därefter får du information om du har kommit med eller inte. Har du kommit med så skrivs ett kontrakt tillsammans med en MBU-ledare. 

Metodhandboken är inte en tillgänglighetsanpassad pdf utan avsedd för utskrift.