Lokaler och utrustning

Biblioteket ligger i markplan och har inga trappor. Det finns sittplatser med och utan bord, men inte något studierum. Biblioteket har två toaletter, varav en har skötbord och är handikappanpassad.

Internetdatorer/ordbehandlingsdatorer

Det finns åtta datorer med Internet och ordbehandling. Fem av datorer kan du använda upp till en timme varje dag. Tre av datorerna kan du använda upp till 30 minuter varje dag. På ungdomsavdelningen finns det en dator för dig som är under 18 år.

För att använda en dator behöver du ett bibliotekskort och PIN-kod. Om du inte har något bibliotekskort eller PIN-kod kan du skaffa det på biblioteket. Allt du behöver är att ta med dig en giltig legitimation.

Datorerna bokar du här eller direkt på plats med ditt bibliotekskort eller personnummer och din PIN-kod när du besöker biblioteket.

Utskrifter

Du kan skriva ut två till tre sidor gratis varje dag när det gäller svart/vitt, därefter kostar det 2 kr/sida för svart/vitt och 5 kr/sida för färg.

Databasdator

Det finns en dator som du kan använda om du vill söka i bibliotekets databaser. Här kan du till exempel släktforska. Databasdatorn kan du använda upp till tre timmar per dag. Datorn bokar du när du besöker biblioteket.

Trådlöst nätverk

Om du har med dig en egen dator eller telefon kan du surfa med hjälp av vårt trådlösa nät. Allt du behöver för att logga in på vårt nätverk är ditt bibliotekskort och en PIN-kod.

Kopiator

Avgifter för kopiering.

  • A4 svartvitt 2 kr/sida
  • A4 färg 5 kr/sida
  • A3 svartvitt 4 kr/sida
  • A3 färg 10 kr/sida

Scanner

Du kan scanna dokument gratis till en mejladress.