Foto: Joanna Klasén

Utomhusbadet

Lundbybadets utomhusbad är öppet från 1 juni till 28 augusti. För att undvika trängsel och risk för smittspridning så gäller i sommar nya regler såsom begränsad badtid och zonindelning, där ett begränsat antal besökare tillåts samtidigt i de olika zonerna.

Var beredd på kö och tänk på att alltid håll avstånd till andra

Sommaren 2020 gäller begränsningar till utomhusbadet, detta för att minska trängsel och smittspridning. Det kan därför bli kö till anläggningen, speciellt vid fint väder. Kön kommer vara på utsidan av Lundbybadet, oavsett väder. Detta för att kunna hålla avstånd. Vi har ingen möjlighet att ta emot telefonsamtal om köläget då det kan ändras snabbt. Du får helt enkelt komma till oss för att se köläget och det kan vara bra att ha en reservplan, kanske ta en promenad till Keillers park eller liknande.

Rökförbud gäller på hela utomhusbadet och även utanför entrén.

Kom ihåg att alltid hålla avstånd till andra både på land och i bassängerna. Besök oss inte om du är sjuk eller har symptom.

Maxtid för besök är fyra timmar

Lundbybadet har nu en maxtid för besök i anläggningen på fyra timmar. Detta för att så många som möjligt ska få chans att komma in och bada trots våra besöksbegränsningar.

Så går du in

För att besöka utomhusbadet går du in i Lundbybadets vanliga entré och betalar i receptionen. Det finns en särskild kö till badgäster, kön är på utsidan oavsett väder. Du går sedan genom kaféet för att komma till badet. (Entrén direkt ut till utomhusbadet är stängd i sommar). Om du lämnar utebadet och vill komma in igen behöver du betala en ny entréavgift.

Tänk på att det är hundförbud på utomhusbadet.

Byta om och duscha

Du byter om och duschar i omklädningsrummen som finns i anslutning till utebadet. Det finns inga skåp i omklädningsrummen, men det finns små värdeskåp på väggen till kiosken och i receptionen. Ta med hänglås om du vill använda värdeskåp. Om du kan, lämna dina värdesaker hemma.

Bild: Omklädningsrummen ligger intill plaskbassängen.

Bild: I omklädningsrummen finns krokar men inga skåp.

Öppettider och priser

sidan Öppettider hittar du också utomhusbadets tider.
sidan Priser hittar du också utomhusbadets priser.

Bada och plaska

50-metersbassängen

Temperatur: Cirka 27 grader
Längd: 50 meter
Djup: 1.2 - 1.9 meter

Plaskbassängen

För de minsta barnen.
Temperatur: Cirka 28 grader
Storlek: 6,5 meter i diameter
Djup: 30 cm

Du har ansvar för dina barn

Tänk på att du som vuxen har ansvar för dina barns säkerhet när ni besöker utomhusbadet. Du måste vara tillsammans med barnen i bassängen, i deras närhet. Som vuxen får du som mest ha ansvar för tre barn under tolv år.

Alla barn och unga (oavsett ålder) som inte kan simma ska ha en vuxen person med sig. Simkunniga barn över tolv år får besöka simhallen och utomhusbadet på egen hand.

Sporta, sola, leka och fika

Förutom att bada kan du också spela fotboll eller beachvolleyboll, sola på det stora trädäcket och leka på lekplatsen.

Du kan ha med egen mat eller köpa fika från kaféet. Det är inte tillåtet att grilla.

Bild: På området finns en beachvolleybollplan.

Frågor och svar om utomhusbadet och vad vi gör för att undvika trängsel och smittspridning

Varför har ni valt att öppna utomhusbadet, hade det inte varit bättre att hålla stängt och minska risken för smittspridning?
Vi har ett uppdrag att främja folkhälsa och att erbjuda möjligheter till ett aktivt liv. Vi har valt att öppna utomhusbadet men med tydliga restriktioner och begränsningar för att reducera smittorisken.

Vad gör ni för att se till att inte blir trängsel på utebaden?
Begränsar antalet besökare, delar in anläggningen i zoner. I zonerna begränsas antalet besökare. Utöver det har vi anslag och skyltning om att hålla avstånd.

Finns det några andra åtgärder ni gör för att minska smittspridningen, t ex vad gäller städ både inom- och utomhus?
Vi städar som vanligt och har extra städ på utsatta ställen såsom handtag och ledstänger.

Smittar coronaviruset via bassängvatten?
Vi desinficerar vårt vatten med UV-ljus och klor, det dödar virus (och bakterier). Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. Virus smittar från person till person, därför ska man följa de råd som finns i allmänhet, nämligen att alltid hålla avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Hur kan jag veta om det är långa köer till utomhusbadet?
Vi har en begränsning på antal besökare, det kan därför bli kö till anläggningen, speciellt vid fint väder. Kön kommer vara på utsidan av Lundbybadet, oavsett väder. Detta för att kunna hålla avstånd. Vi har ingen möjlighet att ta emot telefonsamtal om köläget då det kan ändras snabbt. Du får helt enkelt komma till oss för att se köläget och det kan vara bra att ha en reservplan, kanske ta en promenad till Keillers park, besöka frihamnens bad eller liknande.

Kommer utebadet att vara öppet oavsett väder?
Vid åskväder stänger utomhusbadet på grund av säkerhetsskäl.

Hur ser möjligheter till omklädning och dusch ute respektive inne?
I sommar är omklädning och dusch både inne och ute öppna. Tiderna hittar du under sidan Öppettider där hittar du också bastuns öppettider. Vi uppmanar de som kan att byta om ute. Omklädningsrummen (både skåp och krokar på vägg) begränsas med tydliga markeringar för att undvika trängsel.