Våra bassänger

På Lundbybadet finns 25-metersbassäng, undervisningsbassäng, varmbassäng, en uppvärmd utomhusbassäng och relaxavdelning.

25-metersbassäng

På Lundbybadet finns en 25-metersbassäng med banor för både motionssim och hopp och lek. Bassängen är 12.5 meter bred och mellan 0.9 och 3 meter djup. Vattnet är 27 grader varmt.

Undervisningsbassäng

För de yngre barnen finns en varmare och grundare undervisningsbassäng. Den används också för simskola. Bassängen är 10 meter lång, 6 meter bred och mellan 0.7-0.9 meter djup. Vattnet är 30 grader varmt.

Varmbassängen

Lundbybadet har en varmbassäng som används till rehabiliteringsträning (remiss krävs) och annan sim- och vattenträning. Några timmar varje dag är den också öppen för allmänheten med särskilda tider för enbart vuxna och för småbarnssim. Varmbassängen är 8 meter bred, 13 meter lång och mellan 1.2 och 1.5 meter djup. Den har en behaglig vattentemperatur på 34 grader.

Utomhusbassäng

Sommartid öppnar Lundbybadets utomhusbad, med en 50-metersbassäng och en plaskbassäng. Läs mer under Utomhusbad.

Vuxenkväll och barnens dag

I 25-metersbassängen har vi vuxenkväll på onsdagar kl.17.30-21. Då är du som fyllt 18 år välkommen att simma i lugn och ro till dämpad belysning och avslappnande musik.
På lördagar från kl.12 är det ”barnens dag” fram till stängning. Då är det hopp och lek i undervisnings- och 25-metersbassängen och inga motionsbanor är öppna.

Bassängtider

Under Öppettider kan du se vilka tider bassängerna är öppna för allmänheten.