Tillgängliga media

På Lundby bibliotek vill vi att alla ska ha möjlighet till goda läsupplevelser. Här kan du läsa mer om vårt utbud för dig som behöver extra stöd när du lånar böcker.

Boken kommer och Talboksservice

Har du svårt att ta dig till biblioteket på grund av ålder, sjukdom eller funktionsvariation? Då kan du få låna böcker via Boken kommer eller vår Talboksservice. Du får en personlig kontaktperson som plockar ihop böcker enligt dina önskemål.

Bokkassen kommer

Är du 70+ och har svårt att ta dig till biblioteket som det är nu. Då kan vi plocka ihop en färdig bokkasse och leverera hem till dig. Här kan du hitta mer information om Bokkassen kommer

Talboksservice

För beställningar av talböcker, ring oss på telefon 031-366 71 01. Talböckerna plockas ihop och skickas sedan hem till dig. På sidan Talböcker kan du läsa mer om hur du kan få hjälp med talböcker på biblioteket. 

Legimus

Du som har en läsnedsättning kan få ett konto för egen nedladdning av talböcker i Legimus. Kontakta oss på 031-366 71 01 så hjälper vi dig med att registrera ett konto. 

Äppelhyllor

Äppelhyllan är den plats på biblioteket där det finns material för och om barn med olika funktionsvariationer. Här finns medier som kan läsas på olika sätt med ögon, öron eller fingrar. Äppelhyllan finns till för att väcka läslust, verka språkstimulerande och bidra till att barn får läsa berättelser att känna igen sig i. Den är också tänkt att inspirera och stötta den vuxna i barnets närhet.

Vi arbetar aktivt med Äppelhyllan och centrala ledord för arbetet är allas läsupplevelse och språkstimulering.

Prata med en bibliotekarie om du behöver tillstånd för att ladda ner talböcker till ditt barn.