E-ljudböcker för smartphone och surfplatta

En e-ljudbok är en inläst bok som du lyssnar på antingen via appen Biblio eller strömmande direkt från bibliotekskatalogen. Här beskrivs hur du laddar ner och/eller lyssnar på e-ljudböcker med din smartphone eller surfplatta.

Lyssna på e-ljudbok med appen Libby

  1. Ladda ner appen Libby som finns i app store och play-butiken.
  2. Öppna appen och låt Libby guida dig. Libby kan också gissa vilket bibliotek du är på. (Om det inte fungerar kan du söka fram "Biblioteken i Göteborg".)
  3. Logga in med bibliotekskortsnummer och pinkod.
  4. Börja låna och lyssna sen direkt i appen.

Du som har ett bibliotekskort som börjar på 02 behöver byta det mot ett nytt för att få tillgång till alla våra e-böcker och e-ljudböcker. Besök ditt bibliotek och ta med legitimation så uppdaterar vi ditt kort.

Låneregler

  • En e-ljudbok får du låna i 21 dagar.

  • Du får ha två lån samtidigt.

  • Du kan avsluta lånet när du lyssnat färdigt.

Naxos Spoken Word Library

Lyssna på ljudböcker på engelska, franska, tyska, portugisiska och spanska. Genom Naxos Spoken Word Library har du tillgång till tusentals bästsäljare och en stor samling litteratur från medeltiden fram till idag – klassiker, dramer och poesi inom olika genrer. Nya titlar läggs till varje månad.

Lyssna på ljudböcker på en smartphone:

  1. Ladda ner appen Naxos Spoken Word Library – NSWL från där appar finns.
  2. Välj Connect with your institution och skriv in aktiveringskoden stadsNSWL15EPZ.
  3. Fyll i formuläret. Du får då ett e-post där du bekräftar ditt konto. När du bekräftat kontot loggar du in i NSWL-appen med dina registrerade uppgifter. Glöm inte att logga ut när du lyssnat klart så att tjänsten blir tillgänglig för någon annan.

Har du frågor?

Kontakta oss på: ebok@kultur.goteborg.se