Lokaler och utrustning

Lundby bibliotek finns i nybyggda och tillgänglighetsanpassade lokaler vid Vågmästareplatsen. I de luftiga lokalerna finns möjligheter för både barn och vuxna att trivas.

Lokaler

Lundby bibliotek ligger sedan i maj 2015 vid Vågmästareplatsen i Kvillebäcken. Biblioteket ligger i nybyggda, luftiga och ljusa lokaler. Det finns bra studieplatser där lässugna besökare kan slå sig ner en stund. Vi har även en barnhörna anpassad för våra mindre besökare och deras föräldrar.

Tillgänglighet

Lundby bibliotek ligger i markplan och är tillgänglighetsanpassat. Här finns dörröppnare, handikapptoalett och ledstråk för synskadade.

Biblioteket ligger nära hållplats Vågmästareplatsen där bland annat spårvagn 5, 6, 10 och 13 samt buss 17, 24, 25 och 99 stannar. Knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen ligger också i närheten.

Lundby bibliotek i Tillgänglighetsdatabasen.

Visningar

Vi arrangerar biblioteksvisningar för skolklasser, sfi-grupper och liknande. Vill du veta mer eller boka en visning, kontakta oss på biblioteket.

Utrustning

Låna dator, skriv ut och kopiera

På Lundby bibliotek har vi 17 datorer. Två av dessa är avsedda endast för att söka i vår katalog, en används endast till att läsa tidningar på i PressReader och ytterligare en är utrustad med speciella databaser för släktforskning. Två datorer är avsedda endast för barn.

Datorerna är gratis att använda, allt du behöver är ett giltigt bibliotekskort. Användningstiden är 30 minuter eller 120 minuter. Observera att en del datorer ibland kan vara uppbokade i samband med programverksamhet.

Från våra datorer eller på biblioteket går det bra att göra utskrifter, kopior och att scanna. De tre första utskrifterna, per dag, är gratis. Därefter kostar det två kronor per svartvit utskriftssida och fem kronor för färgutskrift.

Att scanna är gratis. Du kan skanna och skicka till e-post eller välja att ladda ned dokumentet till ett usb-minne.

Att kopiera kostar två kronor per svartvit A4-sida, fem kronor per A4-sida i färg, fyra kronor per svartvit A3-sida och tio kronor per A3-sida i färg. Du behöver registrera och ladda ditt bibliotekskort med pengar för att kunna kopiera.

Trådlöst nätverk

På biblioteket får du gratis tillgång till det trådlösa nätverket "biblioteket". Du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer (12 siffror) och din pin-kod. Fritt tillgängligt och utan inloggning finns också det trådlösa publika nätverket "Goteborgfree".