21 maj öppet möte för samverkansområdet Staden som diktsamling.

Publicerad 7 maj 2024

Hur kan vi öka tillgängligheten till litteratur för alla och skapa en mer kreativ stad, där det skrivna och talade ordet kan dyka upp på oväntade platser – som på brunnslock, på berg eller kanske i älven. Välkommen till öppet möte för samverkansområdet ”Staden som diktsamling”. Anmäl senast 10 maj.

Vill du samverka kring hur litteraturen kan ta plats i stadsrummet inom Unescos Litteraturstad Göteborg? Denna inbjudan riktar sig till alla intresserade organisationer och aktörer, som vill få mer information, ställa frågor, ansluta till arbetet, hitta nya samarbetspartner och rentav presentera ert eget arbete på området.

21 maj bjuder Litteraturstaden in till ett öppet möte för samverkansområdet Staden som diktsamling. Hur kan vi öka tillgängligheten till litteratur för alla och skapa en mer kreativ stad, där det skrivna och talade ordet kan dyka upp på oväntade platser – som på brunnslock, i fönster, på berg och husväggar, spårvagnar och bussar samt på kanaler och älv? Genom stadsvandringar och fältexkursioner, tillsammans med författares gestaltning av platser och rum?

Program

17.45 Välkomna! Kaffe, te och smörgås.
18:00 Brunnslockspoesi – årets brunnslockspoet Fredrik Nyberg läser
18:05 Vad är Litteraturstaden Göteborg? Om Litteraturstaden som öppet nätverk med internationella möjligheter.
18:15 Fokusområde: Staden som diktsamling Vad har gjorts, vad görs, vad är på gång? Vilka möjliga plattformar kan vi samarbeta kring?
18:30 Presentationsrunda (3 minuter per organisation/verksamhet)
19:30 Öppen dialog följt av mingel
20:30 Tack för idag

Praktisk information

Tid: tisdag 21 maj 2024 kl 18.00 – ca 21.00 Plats: Göteborgs Litteraturhus, Heurlins Plats 1 Arrangör: Litteraturstaden Göteborg
Fritt inträde – varmt välkomna!