Foto: Lo Birgersson

Lokaler och utrustning

Biblioteket ligger i markplan och har inga trappor. Det finns sittplatser med och utan bord, två grupprum som kan bokas 3 timmar/dag. Biblioteket har fem toaletter, varav en RCW och ett separat skötrum.

Internetdatorer/Ordbehandlingsdatorer

Det finns sex datorer med tillgång till Internet och ordbehandling. Två datorer på barnavdelningen för dig som är under 18 år. Du kan använda datorerna upp till en timme per dag. För kortare ärenden kan du använda en av våra två 15-minuters datorer.

För att använda en dator behöver du ett bibliotekskort och PIN-kod. Om du inte har något bibliotekskort eller PIN-kod kan du skaffa det på biblioteket. Allt du behöver är att ta med dig en giltig legitimation.

Datorerna bokar du här eller direkt med ditt bibliotekskort eller personnummer och din PIN-kod när du besöker biblioteket.

Utskrifter

Du kan skriva ut två till tre sidor gratis varje dag, därefter kostar det 2 kr/sida för svart/vitt och 5 kr/sida för färg.

Databasdator

Det finns en dator som du kan använda om du vill söka i bibliotekets databaser. Här kan du till exempel släktforska. Begränsad till max 1 tim /dag.

Trådlöst nätverk

Om du har med dig egen dator eller telefon kan du surfa med hjälp av vårt trådlösa när. Allt du behöver för att logga in på vårt närverk är ett bibliotekskort och en pin-kod.

Kopiator

Avgifter för kopiering.

  • A4 svartvitt 2 kr/sida
  • A4 färg 5 kr/sida
  • A3 svartvitt 4 kr/sida
  • A3 färg 10 kr/sida

Scanner

Du kan scanna dokument gratis till en mejladress.