VVS- och fastighetsprogrammet

Är du på samma gång tekniskt intresserad och tycker om att omge dig med människor? Då kan en framtid som VVS-montör, ventilationstekniker eller fastighetstekniker vara något för dig. Det är yrkesområden som är nödvändiga för att samhället ska fungera och handlar lika mycket om service som teknik.


VVS- och fastighetsprogrammet ger dig möjlighet att jobba inom ett stort fält av arbetsområden inom den tekniska sektorn  allt från VVS-installationer och service på byggen till att ta hand om fastigheten när den är klar. På industriområdet kommer du att arbeta på motsvarande sätt inom t ex industrirör-svetsning. Arbetsuppgifterna varierar mycket och innehåller ofta ett stort mått av frihet under eget ansvarstagande. Efter utbildningen kan du läsa vidare på yrkeshögskola och/eller högskola och universitet.
Lindholmens tekniska gymnasium erbjuder samtliga fyra inriktningar på VVS - och fastighetsprogrammet:

  • Fastighet
  • Kyl- och värmepumpsteknik
  • Ventilationsteknik
  • VVS


Hur ser framtiden ut?

Branschen behöver proffs. I Sverige finns cirka 2,6 miljoner fastigheter – från bostäder, skolor och sjukhus till affärslokaler, kontor och slott – med ett värde på mer än 6 000 miljarder kronor. Fastigheter måste förvaltas och skötas om för att fungera.

Väljer du VVS- och fastighetsprogrammet ligger vägen öppen till ett fritt yrke som har framtiden för sig. Chanserna till jobb efter utbildningen är goda. Att komma med kreativa lösningar på allehanda problem ingår i din vardag, och du har därför möjlighet till att få arbeta med både händer och hjärna. Yrkena bjuder på mycket social kontakt och varierande typer av arbete, vilket gör att du aldrig har en tråkig stund. 

Här kan du se Arbetsförmedlingens prognos för kyl- och värmepumpstekniker.  

Varför Lindholmens tekniska gymnasium?

Branschorganisationerna har valt Lindholmens tekniska gymnasium att samarbeta med för att de ser att vi klarar att ge en utbildning som leder till att de får kvalificerade medarbetare framöver. Redan idag är Lindholmens tekniska gymnasium den skola som kvalitetssäkrar lärlingsutbildningarna inom VVS-området för Göteborgs alla kranskommuner. Hos oss får deras elever den teoretiska delen av yrkesämnena.

Här nedan ser du ett samtal med lärare och elever om hur vi jobbar på VVS-och fastighetsprogrammet. (ca 10 min)

Programblad för nedladdning