Teknikprogrammet

Här föds nästa generations tekniklösningar. Teknikutveckling handlar om att lösa problem. Om du har talang för problemlösning, så har vi metoderna som gör dig till en riktig stjärna.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som vänder sig till dig som vill ha ett spännande jobb där du genom innovation och kreativitet tar dig an framtidens utmaningar. Du är nyfiken på teknikens roll i samhället och samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Programmet utmanar och utvecklar dina kvalificerade kunskaper inom teknik, fysik, kemi och matematik. Kanske satsar du på att bli civilingenjör, arkitekt eller programmerare? Oavsett vad, så behöver vi i framtiden din kompetens.

För dig som vill bli:

INFORMATIONS- OCH MEDIATEKNIK / PROGRAMMERARE: 
På inriktningen informations- och mediateknik får du en möjlighet att kreativt arbeta i olika projekt med datorkommunikation, webbutveckling och avancerad programmering. Du får också lära dig hur datorer kommunicerar med varandra i lokala nätverk eller över internet.

PRODUKTIONSTEKNIK / PRODUKTIONSTEKNIKER: 
På inriktningen produktionsteknik lära du dig att praktiskt hantera produktionsutrustning samtidigt som du teoretiskt lär dig begrepp som används inom produktionstekniken. Du får en bred kunskap om tillverkningsteknik, automation och processer i en utvecklande miljö med verklighetstrogna uppgifter.

SAMHÄLLSBYGGANDE OCH MILJÖ / ARKITEKT: 
På inriktningen samhällsbyggande lär du dig och utvecklar färdigheter i samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Genom kunskaper i ritningsteknik, teori och matematiska beräkningar i kombination med kreativitet lär du dig att skapa ekologiska och estetiska byggnader och stadsmiljöer.

TEKNIKVETENSKAP / CIVILINGENJÖR: 
På inriktningen teknikvetenskap utvecklar du dina kunskaper om befintlig teknik och ny teknik med hänsyn tagen till ett hållbart samhälle. Du får ytterligare fördjupning inom teknik, matematik och fysik.

Utbildning i verkligheten

Teknikprogrammet är Teknikcollege-certifierad, vilket innebär att utbildningen drivs i ett branschnära samarbete med företag och högskola.

Du behövs!

Arbetsmarknaden är i ett stort behov av framtida innovativa ingenjörer som skapar nya tekniska lösningar till ett mer hållbart samhälle. Du är eftertraktad och du behövs!

Direkt till högskolan och Chalmers

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och på alla våra inriktningar har du möjlighet att läsa kurser som ger dig behörighet till mer avancerade utbildningar på högskola och Chalmers.Nedan ser du ett samtal med lärare och elever hur vi arbetar på Teknikprogrammet (ca 10 min).

Programblad för nedladdning