På vår uteplats finns en stor gräsmatta. Här kan man slå sig ner på bänkarna eller varför inte spela boule. Foto: Cordovan Communication

Om vård- och omsorgsboendet


Vill du bo i ett vackert kulturminnesmärkt hus i natursköna omgivningar? Då är du varmt välkommen till Lillhagsparken i Hisings Backa.

Lugnt läge nära naturen

Lillhagsparken ligger i ett lantligt och lugnt område i Hisings Backa. Det har börjat byggas nya hus i närheten men området präglas framför allt av skog och grönska. Nära boendet finns en mataffär, pizzeria, barberare och många promenadstråk.

Ta dig hit

  • Lillhagsparkens ligger fem minuters promenad från hållplatsen Lillhagsparken Södra där buss 42 stannar.
  • Utanför entrén finns en mindre besöksparkering.

Ett boende med unik karaktär

Lillhagsparkens Vård- och omsorgsboende ligger i två hus som hänger ihop med en glasgång. Husen är byggda 1932 och har karaktärsfulla tegelfasader och höga fönster. Här finns enheter för allmän vård och omsorg och för hyresgäster med demenssjukdom samt psykisk funktionsnedsättning. Sammanlagt består boendet av 120 lägenheter.

Hur din lägenhet här på Lillhagsparken ser ut beror på i vilket hus den ligger och på vilken våning. De flesta lägenheterna är ettor på 27 m² men det finns också större lägenheter på 45 upp till 54 m² som är till för parboende. Dessa har även egen balkong. Alla lägenheter är ljusa med höga fönster och högt i tak. De har badrum med dusch och toalett och kökspentry med kylskåp och frysfack. Utsikten är antingen mot grönområdet, grannhuset eller gatan utanför.

På varje våning finns gemensamma matsalar och flera vardagsrum med trevliga soffgrupper där du kan titta på TV. Varje enhet har också en stor gemensam balkong där du kan umgås med grannarna och pyssla om blommor och odlingar.

I huset finns ett gemensamt aktivitetsrum där vi även ska få en trivsam pubmiljö. Där hålls det olika trevliga aktiviteter under veckan som bingo och filmvisningar.

Det finns en fantastisk trädgård där du har många möjligheter att vara med och utforma planteringar, odlingar och blomsterdekorationer. Här har du sittgrupper och en hammock i klassisk stil, pallkragar med örter och en grillplats som används flitigt under sommaren. Intill ligger en allmän park så du har stora ytor att röra dig på. Trädgården är under utveckling och du är mycket välkommen att delta i arbetet.

Vård och omsorg hos oss

Dina behov är alltid det som vi utgår från. Vi arbetar utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt vilket innebär att vi vet vårt uppdrag och att vi är till för dig, att vi samarbetar på olika sätt och tänker nytt för att ge bästa möjliga stöd och hjälp. När du flyttar in i din nya lägenhet har vi ett samtal med dig och din kontaktpersonal där vi tillsammans gör upp en plan så du kan fortsätta leva ditt liv som du vill ha det. Den här planen kallas för genomförandeplan och i den samlas allt som berör din vardag: som när du önskar gå upp på morgonen och hur du vill ha dina frukostägg till vilken slags omsorg du behöver. Du kan alltid vända dig till din kontaktpersonal om du har frågor eller vill ändra planen. När vi träffas första gången och gör upp din plan är du varmt välkommen att ta med någon anhörig eller en vän.

För att du ska få inspiration till träning och hjälp att slappna av har vi olika välfärdstekniker som du kan använda dig av. Det finns aktivitetsvästar som spelar musik när du sätter kroppen i rörelse, robotkatter som spinner när de klappas och kuddar som ger en rofylld stämning. Vill du göra videosamtal med anhöriga och ladda ner musik kan du låna en av surfplattorna. Det ger en extra trygghet att kunna se och höra sina anhöriga, eller lyssna på musik från hemlandet.

Du får stöd av lyhörda och engagerade medarbetare

Alla medarbetare på Göteborg Stads vård- och omsorgboenden jobbar efter värdighetsgarantierna. Det betyder bland annat att vi är lyhörda för när och hur du vill få stöd. Så långt som det är möjligt ska du kunna behålla dina egna vanor och själv bestämma hur din vardag ska se ut.

Vi medarbetare lär känna dig och alla andra på boendet. Vi engagerar oss i din vardag och uppmuntrar till aktiviteter och samtal. Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden har god kunskap och en låg personalomsättning. Du kan känna dig trygg i din lägenhet där du möter kända och kompetenta medarbetare. När nya medarbetare börjar får de en omfattande introduktion om allt från säkerhet och brand till aktiviteter och omsorg.

Här på Lillhagsparken har vi en rik mångfald bland medarbetarna och tillsammans pratar vi många olika språk. Om du har ett annat modersmål än svenska är chanserna goda att någon av oss talar samma språk.

Så jobbar vi med kvalitet

När du bor på ett av Göteborg Stads vård- och omsorgsboenden kan du vara trygg med att kvaliteten är hög. Vi genomför regelbundet kontroller och avstämningar för att se till att alla delar av socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen följs. Vi gör undersökningar för att se hur du trivs och jobbar mycket med daglig återkoppling. Hos oss är ditt välbefinnande det viktigaste. Hos oss fortsätter du leva ditt liv som du vill ha det.