Möt enhetschefer

Filip Powidzki Casserblad är enhetschef i hemtjänst, ett jobb där du coachar medarbetare och möter omsorgstagare och anhöriga för att omsorgen ska bli så bra som möjligt. Gona Hama Sharif är enhetschef på äldreboende. Hon har tidigare jobbat som undersköterska och är högskoleutbildad inom hälso- och sjukvård i sitt hemland. Hör hennes berättelse i filmen.

Var jobbar du?

Filip Powidzki Casserblad berättar: Som enhetschef för ett hemtjänstlag sitter jag på en hemtjänstcentral tillsammans med fyra andra chefskollegor, tio planerare och cirka 150 medarbetare.

Hur ser din arbetsdag ut?

En typisk arbetsdag består av möten:
  • Möten med medarbetare så ofta jag hinner och kan, vilket sker på morgnarna – innan de ska ut på ”fältet” – vid lunch och på eftermiddagen när de medarbetare som ska börja kvällspasset kommer in.
  • Möten med mina chefskollegor och min chef på ledningsgruppsmöten. I ledningsgruppen diskuterar vi olika ämnen, vi tar fram lösningar och förbättringsåtgärder och vi hjälper varandra att bli bättre enhetschefer.
  • Möten med omsorgstagare och anhöriga. Jag försöker vara med och skapa den bästa hemtjänsten som finns. En del i det är att träffa och lyssna på de hemtjänsten är till för.
  • Olika arbetsgrupper. En av de bästa sakerna med mitt yrke är att få delta i olika arbetsgrupper. En arbetsgrupp är oftast framtagen för ett specifikt ämne eller fenomen. Tillsammans påverkar vi och driver förbättringsarbetet framåt.
  • Enskilda möten med medarbetare. Här tar handledning, stöttning och vanliga samtal plats. Detta är kärnan i mitt arbete; utan en god kontakt med mina medarbetare tror jag inte att jag skulle kunna göra mitt jobb bra.

Vad måste du kunna?

Du behöver ha en högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare, vårdutbildning eller liknande som kan bedömas vara relevant för uppdraget. Du behöver kunna tänka långsiktigt och strategiskt, medan du agerar kvickt och bestämt.

Hur kan du utvecklas inom jobbet?

Ta tillvara på det enorma utbud utbildningar som finns i Göteborgs Stad; allt från kurser i Excel till ledarskapsutbildningar. Ta även chanserna att få vara med och påverka. Det är då jag utvecklas som mest.


Vill du jobba som enhetschef i Göteborgs Stad?

Vi vill att du har en relevant högskoleutbildning för uppdraget. Det är meriterande ifall du jobbat som enhetschef inom äldreomsorg eller kommunal verksamhet och om du har en ledarskapsutbildning. Vi behöver fler människokännare. Sök jobb som enhetschef! goteborg.se/ledigajobb