Foto: Lo Birgersson

Vår förskola

Förskolan Lasarettsgatan 7A ligger på Kungshöjd och är en liten förskola med en avdelning för barn i åldern 1-5 år. Vårt centrala läge ger oss stora möjligheter att göra utflykter i närområdet för att lära känna vår stad. Vi har till vår stora glädje ett tillagningskök på förskolan.

Familjär förskola med en avdelning

Förskolan Lasarettsgatan är en liten förskola med bara en avdelning för barn 1–5 år. Småskaligheten gör att alla känner alla.

Vi har lokaler med många små rum

Förskolan ligger uppe på Kungshöjd intill Drottning Kristinas jaktslott i bottenvåningen av ett flerfamiljshus. Lokalerna har en äldre charm och består av många små rum. Vi har därför möjlighet att dela upp barnen i mindre grupper för att tillgodose alla barns behov av utmaningar. Vi vill erbjuda möjlighet till rörelse och vila genom att inreda de olika rummen utifrån aktiviteter som konstruktionslek, rollek, skapande verksamhet, drama och rörelse samt läshörnor.

Vi vill väcka barnens nyfikenhet och lust att lära. Vi vill att alla barn ska lämna förskolan med en känsla av att jag kan, jag vill, jag vågar.

Vi gör utflykter varje vecka

Vi har en liten gård som används dagligen. Här finns bland annat sandlådor för rörelse, sandlek och konstruktion. Vår förskola ligger centralt i staden. Vi har gångavstånd till många stora lekparker, andra parker och stadens övriga kulturella utbud.

Vi försöker komma iväg på promenad och upptäcktsfärder i närområdet med mindre grupper av barn. Vi kan titta på båtar nere vid älven, titta in i Domkyrkan eller besöka museum, teatrar och bibliotek. Kulturen finns runt omkring oss.