Upptäck bokpåse 9

Den här bokpåsen är för barn 4–6 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen

Hos familjen Knyckertz är allt upp och ner. Familjens svarta får är Ture som bara vill göra det som är tillåtet. I den här familjen är att ljuga och ta andras saker det vanliga. Många härliga bilder finns det i denna roliga och spännande kapitelbok.

Vill du läsa mer om familjen Knyckertz och det är svårt att motstå, så finns det två böcker till om denna tokiga familj med tjuvar och banditer. "Familjen Knyckertz och snutjakten" och "Familjen Knyckertz och gulddiamanten" finns att låna på biblioteket.

Kalle och Elsa rymmer

Det är ledigt från förskolan och de bästa kompisarna Elsa och Kalle leker hemma hos Kalles mamma. När de lekt med allt de kan komma på så kommer de på att de kan rymma! Sagt och gjort, matsäck packas och de ger sig ut i trädgården och bygger en koja i den stora djungeln med farliga djur, det finns både varg och krokodil. Riktigt läskigt blir det när Kalle blir av med Elsa. Men Elsa vill ju bara skrämmas på skoj och krokodilen sover ju!

Ett riktigt vardagsäventyr.

Dom som bestämmer

På skolgården styr det tuffa gänget. Vem som ska leka med vem, vad och var det ska lekas. Det är dom som bestämmer. Dom som inte får var med gör som dom säger. Men om dom som inte får vara med en dag säger Nej! Vi gör inte som ni säger. För vi vill inte. Vad händer då?

En viktig bok för stora och små läsare om att göra motstånd. Att det faktiskt går att förändra det som är orättvist. Berättad i bild och text med värme och humor.

Alberts läshörna

Alberts läshörna är den andra fristående boken i serien om barnen i kvarteret Mile End. Albert vill läsa. Men i det alldeles underbara kvarteret där han bor är det inte helt lätt att få ro. Vänner kommer förbi och vill ha med honom på allt från blomplantering till badmintonspel. Boken är uppbyggd lite som en serie med flera bildrutor på varje uppslag och pratbubblor.

Bilderna är detaljrika i en sparsam färgskala, de är lika tilltalande som personerna i berättelsen. Missa inte heller "Colettes fågel" som finns att låna på biblioteket.

Resan

Ett barn ritar sig en väg in i en magisk värld. Var gränserna går mellan fantasi och verklighet det avgör bara läsaren av denna helt textlösa bilderbok med många fina bilder. Ibland är det tråkigt och det finns det ingen att leka med. Då är det fint att kunna resa. Den här resan går genom fantastiska miljöer, en vän finns där också.

Det går fint att välj ett uppslag att berätta och upptäcka åt gången om det känns bäst. Det finns en fortsättning på bildäventyret i böckerna "Återkomsten" och "Kartan".

Natten lyser

Vad är det här för en bok? Jo, en vacker och spännande faktabok! I natten lyser månen och stjärnorna. På natten kan vi se många djurs ögon. Det finns lysande växter och stenar och mycket annat spännande. I korta faktatexter kan vi lära oss mer om det som lyser i natten.

En bok att bläddra i och kanske välja ut det som är speciellt spännande, till exempel vad det är som lyser i det djupaste havet där det alltid är natt.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.