Upptäck bokpåse 8

Den här bokpåsen är för barn 2–4 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Ajja & Bajja i parken

Ajja och Bajja ska till parken med mormor. I parken kan man gunga, gräva i sanden, leka med bilen och åka rutschkanan. En bok skriven för att stimulera barnens tidiga språkutveckling. Längst bak i boken finns det ett teckenregister över bilder som förekommer i boken.

Det finns flera titlar i serien om Ajja & Bajja.

Alla tre på förskolan: Pekbok

På förskolan Ärtan leker Ester, Valle och Idde men innan leken kan börja måste de hitta Esters tre gosedjur. Var kan de ha hamnat? I sovpåsen? I byggrummet? Ute på gården? Kompisarna går runt hela förskolan för att leta, de häller ut låda efter låda. En efter en hittar de gosedjuren, nu när alla är hittade kan leken äntligen börja. Vad ska de leka då? Kurragömma kanske?  

Boken visar hur det kan se ut på förskolan. Vilka leksaker som kan finnas, både inne och ute, i pysselrummet och i hemvrån. Perfekt för dem som precis ska börja på förskolan.

Den lilla trädgårdsmästaren

Det var en gång en liten trädgårdsmästare som älskade sin stora trädgård. Han jobbade väldigt hårt men fick bara en enda växt som blommade, en vacker blomma som gjorde att trädgårdsmästaren inte gav upp drömmen om en vacker trädgård.

En fin och poetisk berättelse om att hoppas på det omöjliga och att inte vilja ge upp. En bok om att få oväntad hjälp när man minst anar det. Vackert illustrerad med stora detaljrika bilder.

Vi måste till jobbet

En ny och rolig bilderbok, en fantasirik berättelse med fokus på barnens lek genom deras ögon. Det är jag och vi som är i rummet och leker. Plötsligt ska vi till jobbet, en patient ska opereras, maten handlas och en häxa måste brottas ner. Allt som kan ske i barnens fantasi kring hur vuxnas vardag kan se ut.

Julia på stan

Julia ska följa med mamma till stan för att köpa nya skor. Det finns så många olika skor att prova och känna på. När Julia har hittat ett perfekt par till sig själv vill hon förstås hjälpa mamma. Men hjälp var är mamma?

Vardagsdramatik för de små.

Fastrarna

Det är dags för kalas hos mammas kille Björn. Jag ska följa med trots att det finns inget för mig att göra där. Leksakerna är gamla och trasiga, det finns en bok men det är ändå ingen som hinner läsa den för mig. Men sedan är det någon som ropar på mig, det är Björns småsyrror. De säger att de vill fråga mig om en sak – får de vara mina fastrar? Jag svarar ja. Vi läser boken och leker kurragömma. Jag längtar tills jag träffar dem igen.

Boken är berättad i jag-form, om hur det är att få en ny familj och att hitta sin plats där.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.