Upptäck bokpåse 7

Den här bokpåsen är för barn 2–4 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Just nu

En bilderbokspärla där illustrationer och poesi vävs samman till magi. Just nu pågår livet. Här och där. Livet börjar. Livet slutar. Vi far jorden runt och träffar människor och djur i livets alla skeden när vi läser. Det är ibland hisnande hur mycket som kan rymmas i en bilderbok. Allt tar avstamp i det stora lilla ordet nu.

Nu föds en mus
Nu dör ett knott
Nu rivs ett hus
Nu byggs ett slott

Katten med Kringlan

På ett torg i Jordanien hjälper Ali sin pappa att sälja kringlor efter skolan. Katten Simsim är på väldigt lekhumör och gör allt för att få Ali att vara med honom istället för att vara upptagen med kringlorna. Simsim känner sig som ett cirkuslejon och ska hoppa igenom en kringla, men får den runt halsen.

Nu blir Ali upptagen av att jaga Simsim runt i staden. Kommer Ali kunna sälja en enda kringla denna eftermiddag? I slutet av boken finns ett recept på dessa kringlor, som heter ka’ak på arabiska.

Nisse & Nora säger förlåt

En härlig dag på stranden urartar när Nora känner sig utanför. Hon vill gräva och Nisse och Noras pappa vill bada. Plötsligt är vännerna osams. Det slutar i gråt. Som tur är säger de förlåt och det blir en rolig stund på stranden ändå.

Puck lär sig cykla

Puck har fått välja den allra finaste cykeln och den bästa hjälmen i cykelaffären. Nu ska han bara lära sig cykla också. Puck är ivrig och så redo att lära sig. Han väcker mamma med cykeln redo i högsta hugg. Dessutom är han förberedd på att det kan bli krångligt och att en kan ramla ibland, så han är ordentligt omplåstrad redan innan de går ut.

Men är cykeln verkligen så bra som Puck trodde? Den kan ju inte cykla! Fast mamma och Puck är ganska fiffiga tillsammans och till slut går det! Det här är en av flera böcker om Puck. Alla handlar om att göra något för första gången när man är liten.

Världen utanför

Det finns en värld utanför förskolegårdens fyra bekanta hörn. Det börjar barnen Pim och Nou fantisera om.  Vardagen på förskolan kan de allt om. Men vad finns därutanför? Pim är ganska modig. Mycket modigare än Nou. En plan på att rymma och upptäcka världen utanför börjar ta form.

Det här är nervkittlande läsning för de minsta. Det är spännande och läskigt och väldigt pirrigt. Många känslor ryms i den lilla magen. Det känns väldigt skönt att bli hittad sen. Att gå tillsammans i gula västar och hålla i ett snöre är ändå ett bra sätt att upptäcka omvärlden på.

Nu ska vi prata! Sova

Boken ingår i en serie Nu ska vi prata!-böcker med språkhjälten Poff som visar tecken som stöd. Det är kväll och Tuss är trött och ska sova. Men det går inte att somna utan nallen. Hon letar och letar. Nallen är inte ens bland blöjorna. Tårarna sprutar men efter lite tröst av mamma löser sig allt. Hon hittar nallen och kan äntligen sova sött.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.