Upptäck bokpåse 6

Den här bokpåsen är för barn 2–4 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Nu ska vi prata! Sjuk

Suss är sjuk och måste stanna inne när alla kompisar är ute och leker. Mormor tar Suss till doktorn som klämmer på magen, tittar i halsen och ger medicin. Väl hemma så får Suss vila och bli frisk. Med lite glass så är det inte så farligt, ändå. Boken igår i en serie som heter ”Nu ska vi prata” där barn och vuxen får följa med i vardagssituationer. På varje uppslag finns språkhjälten Poff med och visar hur något viktigt ord i berättelsen ser ut om man använder sig av TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation).

Boken är utvecklad i samarbete med talpedagog. I serien ingår också "Prata, leka, sova". (År 2020 utökas serien med "Förskolan" och "Kalas").

Lilla spindel upp och ner

I det här färgrika äventyret får du följa Lilla spindel som blir ovän med sin mamma och därför bestämmer sig för att rymma hemifrån. Det där med att hitta ett nytt hem visar sig vara svårare än vad Lilla spindel har trott. Han träffar många olika djur på sin resa, men ingenstans finns en plats som passar just honom. På sista sidan hittar han ändå en plats att vila på, men just när han ska slappna av så händer något hemskt!

För att veta hur det går för lilla spindel måste du vända på boken för att fortsätta läsa den bakifrån. Det är nästan som magi när boken vänds upp och ner och bilderna ändå ser ut precis som de ska! En mysig berättelse om att längta bort och att längta hem igen.

Olle och Bolle handlar

När mamma vaknar mjuk och medgörlig får syskonen Olle och Bolle bestämma vad de ska göra idag. Baka! Men det fattas ingredienser. Mamma tar barnen i vagnen och rullar till den gröna affären. Så fort de kliver in genom dörrarna börjar en fartfylld och svettig shoppingtur för den lilla familjen. Åh nej! Nu får mamma jaga barn och handla samtidigt.

En härlig bilderbok som både barn och vuxen kan känna igen sig i. Tänk att något så vardagligt som att gå och handla kan förvandlas till ett riktigt äventyr!

Limpan är sugen

I den här boken, helt utan text, får vi möta en människa och en hund som båda älskar korv. Människan älskar faktiskt korv så mycket så att hen slukar hela korven utan att låta hunden få smaka.

En söt berättelse om att dela med sig.

Dumma teckning!

Att vara tre år yngre än sitt syskon är inte alltid lätt. Speciellt inte för Mint. Hon vill kunna rita lika bra som sin storebror, men det går inte. Allt är för svårt och har fel färg och fel form. När hon äntligen är igång med sin teckning händer det som inte får hända …

En fantastisk bilderbok där starka känslor kommer till uttryck i både text och bild. Trots att allt känns hopplöst så får berättelsen ändå ett lyckligt slut.

Tiger, Tiger, Tiger

Ett vardagsäventyr där liten upptäcker många spännande saker när hen letar efter grannens katt Tiger som är gul som solen, lite svart, lite brun i fina streck. Och på nosen: litet veck. Liten vill så gärna klappa och leka, men Tiger är snabb. Hur kommer det gå? Kommer liten att hitta grannens randiga katt?

Finurliga små rim i kombination med bilder som sprakar av färg och liv.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.