Upptäck bokpåse 5

Den här bokpåsen är för barn 2–4 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Peter, katten som gick på två ben

Utanför Sams dörr står en morgon en låda. I den ligger Peter, en mycket speciell katt. Han flyttar in till Sam som alltid har önskat sig en katt. Peter går på två ben och jagar möss åkande på en skateboard. Han gillar inte garnnystan men leker gärna med dockservisen.

Det är mycket som gör Peter till en alldeles fantastisk katt och vän. Det går till och med att hålla honom i hand.

Lite text och tydliga humoristiska bilder.

Cirkus

Cirkus är färgrik bok med tjocka sidor. Boken är utan text. En glad bok som är svår att motstå. Det finns mycket att upptäcka i bilder från en cirkusmiljö. Här får vi möta en jonglör, ballerinor, clowner och många fler. Följ med på cirkus!

Min vän på andra sidan berget

Vid varsin sjö på olika sidor om berget sitter de båda vännerna och undrar vad den andra gör. Nog känner de sig lite ensamma båda två. Så kommer de på den bra idén att gå runt berget till den andre. Över stock och sten går de men när de kommer fram är inte vännen där.

Besvikelsen är stor och vägen hem lång. Men det finns en lösning så att de båda kan mötas i denna bok med mycket bild och lite text. En fin berättelse om vänskap och saknad.

Nisse & Nora har kalas

Det är kalas med ballonger, tårta och annat kul. Bordet dukas fint, men även katten tycker det är spännande med ballonger. Det blir rörigt och vem är det egentligen som fyller år?

En bok med tjocka sidor och sparsamt med text. Vardagen med vännerna Nisse och Nora finns att läsa om i flera böcker.

Ajja & Bajja på förskolan

Bus och lek! Det finns sex olika böcker om Ajja och Bajja och deras vardag i serien Snicksnacksnoken. Böckerna har korta meningar och vänder sig till barn i den tidiga språkutvecklingen. Längst bak i böckerna finns illustrerade tecken som knyter an till historien. Tecknen kan användas för att ge extra liv åt berättandet och som ytterligare stöd till språket.

Tågresan

Tågresan tar oss med till olika platser. Där är staden med tutande bilar, skogen, havet och tågstationen där alla är på väg till en annan plats. På varje uppslag kan vi titta ut genom tågfönstret och möta en ny plats. Titta där… Är vi framme snart? Till slut står farmor där och vinkar.

Bilderna är i alla regnbågens färger och resans förväntningar skildras fint.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.