Upptäck bokpåse 4


Den här bokpåsen är för barn 0–2 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Säjer hunden?

Följ med och träffa alla djuren! Här får du chansen att leka med rösten tillsammans med barnen. På varje uppslag möter ni ett stort och ett litet djur, på motsatt sida står djurens läten utskrivna i text. Testa hur djuren kan låta: läs lätena högt och lågt, ljust och mörkt. Kan du som vuxen vara det vuxna djuret och barnet det lilla? Eller kanske precis tvärt om?

Här är det bara att testa sig fram. Enkelt, men roligt upplägg som tilltalar och lockar till läsning om och om igen.

Titta skogen

Följ med barnet och pappan ut i skogen där det finns så mycket att upptäcka under våren. En blomma att lukta på. En kotte att tugga på. En myra att titta på och en pappa att pussa. Ett äventyr i skogen med alla sinnen.

Det finns tre andra böcker i Titta-serien där vi får följa olika barn som upptäcker naturen under olika säsonger.

Kan du trösta Lilla kanin?

AAJ! Lilla kanin har ramlat och slagit sig! Hjälp till så att hen får ett plåster. Trösta sedan Lilla kanin genom att sjunga en ramsa och stryka över ryggen. Nu mår Lilla kanin säkert bra igen.

En interaktiv bok där läsaren får vara med och skapa berättelsen.

Bruno åker buss

Bruno ska åka buss med pappa för att hälsa på farmor och farfar. Idag är det Bruno som ska få plinga på knappen. Det är så spännande att åka buss men när får Bruno egentligen trycka på knappen? Plinga nu? Nej, inte än. Plinga nu? Snart. Plinga nu? Ja, nu!

En bok om att få göra saker själv och att känna sig stor.

Pinos dagbok

Vi får följa med Pino under en hel dag. Pino vaknar, leker med bollen, går ut och gungar och till sist är Pino hemma igen, badar, läser en saga och sover. En enkel berättelse med enkla och tydliga bilder där det ändå är mycket för barnen att upptäcka.

Hela fina jag

En lekfull bok för de mindre barnen om kroppen och hur den kan låta. Foten säger stamp stamp, benen säger sprall sprall. Men hur kan armarna låta? – Kram, kram!

Bok i hårdkartong som tål att smakas på och läsas om och om igen.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.