Upptäck bokpåse 3


Den här bokpåsen är för barn 0–2 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Lilla pussboken

Alla djur som en kan pussa! Ett med tryne, ett med många och långa armar, ett som slingrar sig, ett som (kanske) kan förvandlas och ett som ser ut som dig!

Illustrationerna är barnvänligt stiliserade och färgrika djur kommer nära barnet och med bästa överraskningen.

Olle vaknar

Olle vaknar men alla andra sover. När en ensam är pigg och leksugen måste det väckas! Det finns olika sätt att väcka en mamma, en pappa, ett syskon och det tar tid och kraft. När alla andra äntligen är vakna har en förut pigg och vaken Olle hunnit bli en liten sömnig en.

En humoristisk bok med hög igenkänning från en småbarnsfamiljs vardag.

Vi tvättar bilen

Mammorna, barnet och katten tvättar bilen. Mest kan barnet tvätta bilen: kan hämta svampen, gnugga smutsen och spruta vatten! Lite här och där och överallt för det kan barnet mycket bra och för att det är kul.

En normkreativ bok med tydlig barntematik.

Katt kan hela dagen

Katt kan från morgon till kväll, hela dagens bestyr kan Katt: äta frukost, städa upp, läsa bok, verkligen borsta tänderna! Klä på sig, trycka knappar och hitta nya kompisar. Allt går om en får försöka själv – och om en förälder har tillförsikt och tålamod.

Fint om relationen mellan barn och förälder  i vardagen, och om att låta det kompetenta barnet växa.

Ut och gå

Det finns så många olika vägar att gå ut och gå på! Och allt en kan se och upptäcka på vägen! Rytmiskt och tydligt om att gå ut och gå på äventyr och tryggt komma hem igen.

Vardag och igenkänning för det vagnsittande lilla barnet.

Knotan knappar

Alla intressanta roliga knappar i Knotans värld: knappar som lyser, knappar som låter. Spännande att trycka på TV:ns knappar, mobilens knappar, grannens knappar, hissens knappar – men o nej när hissen stannar och inga knappar funkar!

Humoristisk och fint vardagsdrama där en pappa tålmodigt och varsamt styr upp när barnets nyfikna knappande får konsekvenser.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.