Upptäck bokpåse 12


Den här bokpåsen är för barn 4–6 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Mamma Mu låtsas

Vår favoritko, Mamma Mu, står i sin ladugård och har tråkigt. Hon längtar tillbaka till den gröna och sköna sommaren. Kompisen Kråkan förstår inte alls varför hon gnäller på vintern och på sådant som är grått och svart – det är ju de finaste färger som finns. Tycker han i alla fall. Mamma Mu föreslår att de ska leka att det är sommar igen och i leken blir vintern faktiskt riktigt rolig.

En bok om lekens, fantasins och vänskapens kraft.

Vilda djurboken

Vilket landskapsdjur är Västergötlands? Det och mycket annat får du veta om du läser den här boken om några av våra svenska vilda djur. Det här en bok som håller länge. Antingen läser du och ditt barn boken från pärm till pärm eller så väljer ni ett spännande djur i taget från den tydliga innehållsförteckningen som visar varje djur med hjälp av en liten bild.

På bokens sista sidor finns en översikt om hur hotade de olika djuren är i det vilda. Dessutom finns det 25 kluriga frågor som ni testa er med. En riktigt fin faktabok för vetgiriga barn och vuxna.

Mitt lyckliga liv

Dunne ska börja i första klass och är väldigt glad, men också lite nervös. Fast att hon har längtat och väntat hela långa sommaren så oroar hon sig. För vad händer om hon inte får några nya kompisar?

Vardagsfint om allt som kan göra en lycklig och olycklig och lycklig igen. Perfekt bok när ni vill ta steget från bilderbok till kapitelbok. Korta kapitel och många, fina illustrationer på nästan varje sida.

”Mitt lyckliga liv” är den första boken i serien om Dunne.

Tänk om alla

Tänk om alla höll varandra i handen! Så inleds denna fantasifulla bilderbok. Genom boken löper sedan ett långt, långt led av lika, olika människor som håller varandra i handen. Ibland blir det såklart lite snårigt och opraktiskt att alltid sitta ihop med andra, men om alla går åt samma håll så är det mest fint.

Texten är kortfattad, men innehållsrik i sin klurighet. En textrad på varje sida binds ihop fint till en vacker betraktelse om behovet att höra till. En bok att läsa flera gånger. Ni kommer garanterat att hitta något nytt i de detaljrika och roliga illustrationerna varje gång.  

Vanessa och jag

En finurligt berättad bilderbokspärla om ett barn som kommer inflyttad till ny skola och klass. Om vad som händer när någon då är elak och om hur det elaka följer med en hem ända in i sovrummet.  En bok om hur snällheten ändå vinner i slutändan.

I den här boken berättar bilderna hela historien – boken är nämligen en så kallad silent book, det vill säga en bok helt utan text. Tydliga och fina bilder leder berättaren genom händelserna och färg- och bildspråk hjälper till att leda historien framåt. Boken är inspirerad av en sann berättelse om en student som utsattes för mobbing och 300 skolkamrater valde att alla följa henne till skolan som skydd.

En fin bok att samtala om och inspireras av. På sista sidan finns några frågor för samtal kring mobbing och utanförskap.

Hemma hos Harald Henriksson

Idag är en rolig dag.  Så börjar boken och så börjar resan för ett barn på väg till ett annat. Det är roligt hemma hos Harald. Det finns så många rum och så mycket saker. Det går att göra nästan precis vad som helst för där finns nästan precis allt. Men vissa saker får man aldrig göra …

Stämningsfulla bilder där detaljerna förstärker texten på ett fantastiskt sätt och där mycket finns att läsa mellan raderna. En stor bok med flera lager där alla kan känna igen sig i något.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.