Upptäck bokpåse 11

Den här bokpåsen är för barn 4–6 år och innehåller sex utvalda böcker. På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 0–2 år, 2–4 år och 4–6 år. Låna en påse – snabbt och lätt.

Dino Delux

Den perfekta blandningen av faktabok, bilderbok och serie. Allt du behöver veta om dinosaurer framförs på ett roligt och lättsamt sätt. De pedagogiska bilderna kan uppmuntra både barn och vuxna till många funderingar och samtal.

Nattstjärnorna

Tim känner varken för att skratta eller leka, i hans mage känns det som ett sår. Tim och hans mamma bor i nytt hus efter hans pappa blev sjuk och dog. En dag hittar han två nerkylda och blöta varelser under en bräda i trädgården. Vem ska rädda dem om inte Tim gör det?

Boken tar upp viktiga ämnen som varvas med mycket fantasi och magi i både illustrationer och text.

I huset där jag bor

Detta är boken där vi får titta in i människors olika lägenheter i ett hus. Någon går med käpp, en älskar grönska, en annan är arg och smäller i dörrar. Boken som är skriven på rim skapar både tankar och uppmuntrar till viktiga samtal.

Hemma hela sommaren

Några barn åker till Thailand och Legoland på sommarlovet, andra barn stannar hemma i stan. I hemma hela sommaren läser vi hur en uppfinningsrik mamma löser ett Sverigesafari med hjälp av ett tält, stormkök och pulversoppa. Kan sjön bli ett vattenhål för lejon? Finns det flodhästspår på botten och vem är det som låter som en uggla bakom buskarna?

Uma 5 ½ år

Detta är andra boken om barnen på förskolan Havet och passar barn som vill lyssna till en längre bilderbok. Uma är 5 ½ och bor med sin bästa vän, hennes mamma. Vi får följa Umas vardag under en vecka som innehåller allt från rymningar från förskolan till påskpyssel.

Boken innehåller fina skildringar av relationer och tankar som femåringar kan ha.

Hundpromenaden

Följ med på en hundpromenad som du sent kommer glömma. Boken behöver ingen text då bilderna berättar allt och lite till. Likt Sven Nordquist andra böckerna innehåller Hundpromenadens alla blad fantasifulla detaljer. Mucklor, glassätande hundar och kaffekanna med ben på samma uppslag, det är bokmagi.

Reservera den här bokpåsen och hämta på ditt bibliotek.