Foto: Frida Winter

Bokpåsar för barn

På biblioteken i Göteborg kan du låna bokpåsar med fantastiska böcker att läsa högt för barn. På svenska finns 12 påsar att välja mellan för tre åldrar, 0-2 år, 2-4 år och 4-6 år. Det finns även ett antal påsar på andra språk än svenska, med allt från pekböcker till lättlästa kapitelböcker.

Det går snabbt och enkelt att besöka ett av biblioteken och låna en påse. Om du vill vara på den säkra sidan kan du reservera en påse i förväg. Sök på "Högläsningspåse" i appen Biblioteket eller på www.gotlib.goteborg.se.

Lånetiden är tre veckor, men du kan även låna om kassarna via appen eller webben. När du lämnar tillbaka påsen, gör det direkt till personal och inte i en återlämningsautomat då de kan fastna och försöka maskinen.

Bokpåsar för barn 0–2 år

Bokpåsar för barn 2–4 år

Bokpåsar för barn 4–6 år

Bokpåsar på flera språk

Bokpåsarna på flera språk innehåller alla en pekbok, en bilderbok, en faktabok samt en lätt kapitelbok. Varje kasse har sex titlar, alla är fantastiska att läsa högt för barn. Låna en påse – snabbt och lätt.

Språken som finns tillgängliga är: arabiska, franska, finska, engelska, persiska, ryska, spanska, polska, romani, rumänska, somaliska, kurdiska kurmanji, tigrinja, turkiska, kinesiska, tyska, kroatiska. Fråga personalen om vilka språk som finns på just ditt bibliotek.