Foto: Ulrika Stenman

Utbud

Här kan du låna böcker, tidskrifter, film, TV-spel, talböcker och språkkurser. Det finns sex dagstidningar som du kan läsa här på plats. Om du vill ta en liten fikapaus finns kaffeautomat med kaffe, te och choklad.

Historik

Under efterkrigstiden expanderade Göteborg. På Hisingen byggdes det för fullt och i början av 50-talet kom stadsdelen Kyrkbyn till. I november 1956 invigdes Kyrkbyns folkbibliotek. Det fick då ersätta det gamla Lundby folkbibliotek som funnits på Apollogatan i Kvillestaden sedan 1914. Kyrkbyns bibliotek var modernt, med öppen planlösning, och hade både akvarium och trädgård på den tiden.

Och nu...

Lagom till 60-årsjubileet 2016 renoverades biblioteket, men mycket inredning och utsmyckning från 50-talet är bevarad. Även om mycket naturligtvis har utvecklats när det gäller både media och biblioteksteknik finns det ändå en tydlig känsla av 50-tal kvar på Kyrkbyns bibliotek. Från och med 6 oktober 2018 är biblioteket meröppet. Det betyder att besökarna kan komma in på biblioteket även när personalen inte är på plats. Vi hoppas att många ska ta chansen att bli meröppetanvändare.