Foto: Åza Larsson

Nu är Kvibergs Parks hinderbana invigd

Publicerad 23 september 2019

På lördag 21 september var det dags för storslagen invigning av hinderbanan med drygt 500 besökare och 40 hinderbaneinspiratörer som fanns på plats för att tipsa och peppa.

Dagen började med en invigningsceremoni som följdes av en spännande tävling mellan hinderbaneproffsen. Därefter fick alla som ville testa på hindren med hjälp av alla de hinderbaneinspiratörer som fanns på plats för tipsa och peppa. Bland de drygt 500 besökarna fanns många barn. 

- Vi fick uppleva många glada skratt och många frågor om hur man lättast tar sig över hindren, säger Ulrika Eldkrona, på idrotts- och föreningsförvaltningen, som arrangerat invigningen. Detta blev ett mycket lyckat evenemang och jag vill rikta ett stort tack till alla underbana hinderbaneinspiratörer som gjorde en jättebra insats för att motivera besökare att våga testa hinderbanan.

Under 2019 har förvaltningen ordnat två stora evenemang (äggjakt i påsk och nu invigningen av hinderbanan) som lockat många nya besökare till området. Helt i linje med den vision som finns för Kvibergs Park att vara en mötesplats där idrott, hälsa, kultur och utbildning förenas. Där glädje, gemenskap och meningsfull fritid skapas.

Vissa av hindren är rätt höga så det är viktigt att alla kör banan efter sin egen förmåga och inte tar för stora risker. 

Information om hinderbanan 

  • Hinderbanan består av 21 hinder och alla hinder har en vuxen och en barnvariant.  Barnvarianterna av hindren rekommenderas från 140 centimeter.
  • Om något av hindren är för svårt finns möjlighet att köra någon station i extrarundan. Extrarundan har tre stationer och är tillgänglighetsanpassad. 
  • Vid hinderbanan finns nätburar att låsa in sina saker i - kom ihåg att ta med eget hänglås! 
  • I anslutning till hinderbanan finns sittplatser, grillplats och regnskydd 
  • Hinderbanan är gratis, obemannad och icke bokningsbar. 
  • Hinderbanan ägs och sköts av idrotts- och föreningsförvaltningen. 

Hitta till Kvibergs Parks hinderbana