Om äldreboendet

Kvibergs äldreboende ligger på Alivallsgatan i området Kviberg mellan Kortedala och Gamlestaden. I närheten av boendet ligger före detta Kvibergs kaserner med promenadstråk och grönområden. Det är nära till både spårvagn och parkering.

Boendets profil och inriktning

Kvibergs äldreboende har både lägenheter för personer med demens och somatisk inriktning (fysiska besvär).

Lägenheterna

Kvibergs äldreboende har 56 lägenheter, indelat i fyra enheter. Av dessa har tre somatisk inriktning (16 lägenheter per enhet) samt en demensinriktning (åtta lägenheter).

På varje enhet finns gemensam matsal och vardagsrum. Lägenheternas storlek är 27-28 kvadratmeter med hall, ett rum, badrum, kyl samt diskbänk med möjlighet för vattenkokare eller kaffebryggare. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm.

Alla lägenheter hyrs ut omöblerade. Du har eget hyreskontrakt på din lägenhet och du möblerar med dina egna möbler, förutom en höj- och sänkbar säng samt madrass som ingår i hyran. Sängkläder och handdukar måste du ta med dig när du flyttar in.

På bottenplan finns tre av de fyra enheterna samt två inglasade rum med gröna växter. De enheter som ligger på bottenplan har också en uteplats. Enheten på andra våningen har istället en balkong. På andra våningen finns också en större samlingssal som används till dagliga aktiviteter.

Omgivningarna

Kvibergs äldreboende ligger i närheten av före detta Kvibergs kaserner i en trevlig miljö med gamla hus och fina promenadvägar. Här finns också viss service såsom servicebutik och restaurang.

Det tar en kvart att resa från Kvibergs äldreboende till centrum med spårvagn och spårvagnshållplatsen finns nära boendet. På baksidan finns en liten oas med blomsterplanteringar och fontän.

Bemanning och organisation

På Kvibergs äldreboende arbetar till största delen utbildade undersköterskor. Sjuksköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Om du behöver träffa en läkare kan du lista dig på den vårdcentral som är kopplad till äldreboendet. Läkaren har rond med sjuksköterskorna på boendet en gång per vecka. Du kan också prata med din patientansvariga sjuksköterska om du behöver stöd.