Foto: Lo Birgersson

Vår förskola

Förskolan Kunskapsgatan 3A ligger i området Lindholmen med utsikt över hamnen. Förskolan är byggd i två plan och består av fyra avdelningar.

Avdelningar och personal

Förskolan Kunskapsgatan 3A ligger i området Lindholmen i Lundby med närhet till Norra Älvstranden och utsikt över hamnen. Förskolan består av fyra avdelningar.

På avdelningen Vallmo och Timotej går de yngsta barnen och på avdelningen Blåsippan och Smörblomman går de äldsta barnen. Sammanlagt finns på förskolan cirka 70 barn och 12 personal, både förskollärare och barnskötare.

Lokaler och gård

Förskolan är byggd i två plan och består av ljusa och luftiga paviljonger. Byggnaden är utrustad med hiss.

På förskolans gård har man en fantastisk utsikt över hamnen och dess hamninlopp. Ute på gården finns möjlighet till lek i sandlåda, rutschkana, cykla mm.

Vår pedagogik

Hos oss har vi förskolans läroplan som grund i vår verksamhet. För oss är det viktigt att vara medforskande pedagoger och att ge barnen stort inflytande.

Vi vill att vår förskola ska rusta barnen till att möta världen med följande i sin ryggsäck:

  • självständighet
  • respekt för människa och natur
  • känna att alla människor har lika värde
  • förmåga att bemöta andra människor och sig själva med respekt
  • empati och vilja att hjälpa andra

En dag på förskolan

Förskolan öppnar och stänger på avdelningen Vallmon. På förmiddagen erbjuder vi barnen olika aktiviteter såsom skapande, musik, utforskande av teknik och naturvetenskap inomhus och utomhus. Vi har samling varje dag men tidpunkten varierar och anpassas efter barnens lek.

Varje år har vi en sommarfest tillsammans med barn och föräldrar. Vi firar även högtider som midsommar, Nobeldagen (med Nobelmiddag), lucia och uppmärksammar andra kulturella högtider.

Besök

Vi tar emot besök sista fredagen i varje månad klockan 10. Under våren 2019 är det följande fredagar:

25/1, 22/2, 29/3, 26/4, 24/5 och 28/6.

Ring oss på telefonnummer 031-366 75 42 för att boka in ditt besök.