Guide för intresseanmälan - KuBo

Här hittar du information om hur du lämnar intresseanmälan om att vara med i KuBo - kultur för barn och unga, som är Göteborgs Stads bokningssida med kulturutbud för förskolor och skolor.

För att göra en intresseanmälan om att vara med i KuBo med din produktion behöver du först vara godkänd för utjämningsbidrag. Läs mer om utjämningsbidraget på sidan Utjämningsbidrag för kultur för barn och unga.

Allmän information om KuBo, aktuella ansökningsperioder samt länk till intresseanmälan hittar du på sidan KuBo – kultur för barn och unga.

Hur lämnar jag intresseanmälan om att vara med i KuBo?

Du lämnar intresseanmälan genom att fylla i ett elektroniskt formulär, som du når via sidan KuBo –  kultur för barn och unga. Om du vill lämna intresseanmälan för flera produktioner behöver du skicka in ett formulär per produktion.

Vilka uppgifter ska vara med i intresseanmälan?

Innan du börjar fylla i formuläret är det viktigt att du är förberedd och har all information du behöver tillhands. I formuläret behöver du bland annat fylla i:

 • En kort sammanfattande beskrivning om produktionen (max 200 tecken).
 • Beskrivning av produktionen/evenemanget (max 2000 tecken).
 • Information om produktionen/evenemanget: föreställningens längd, vilken målgrupp/ålder den riktar sig till, var den kan spelas, maxantal i publiken, samt när i tid evenemanget/föreställningen kan spelas. Ange så specifikt som möjligt, gärna datum.
 • Du kan också fylla i om det finns speciella önskemål vid uppsökande verksamhet, som till exempel spelyta, mörkläggning, om ni tar med egen teknik eller inte etc. Ni behöver också ange bygg- och rivtid och om ni behöver bärhjälp.
 • Information till bokare: här anger du sådant som är viktigt att tänka på inför besök, som till exempel om föreställningen spelas utomhus eller att foajén öppnar tio minuter innan.
 • Prisuppgifter: här anger du om ni säljer er föreställning per föreställning eller per biljett, och till vilken kostnad. Du kan också ange om ni har något paketpris eller liknande.

I ansökan behöver ni också bifoga följande material:

 • Länk till inspelat material/trailer (Youtube eller Vimeo)
 • Eventuell lärarhandledning/pedagogiskt material (pdf)
 • Galleribild för evenemanget. Galleribilden visas i bildspelet på kubo.goteborg.se. Det går bra att ha fler än en galleribild. För bästa resultat bör bilden vara i 3:1-format. Övriga bilder beskärs för att passa formatet.
 • Visningsbild/länkbild för evenemanget, som visas i listan över evenemang på kubo.goteborg.se. Bilden bör vara i 16:9-format.
 • Länk till eventuell hemsida (länka gärna direkt till undersidan som handlar om den specifika produktionen ni söker för, om sådan finns).

Om något förändras

Ibland händer det att produktioner förändras efter att intresseanmälan har behandlats av oss på kulturförvaltningen. Om det blir förändringar, som till exempel att produktionen byter ensemble, byter titel, innehåll, format eller liknande, är det viktigt att du meddelar oss detta så snart som möjligt.

Redovisning

Du som har kommit med i KuBo behöver inte redovisa något för de arrangemangen.