Foto: Lo Birgersson

Nu lanseras Dansresursen!

Publicerad 3 maj 2019

Nu lanserar vi Dansresursen, en fullmatad och omfattande hemsida om dansfältet. På Dansresursen finns information om bland annat utbildningar, nätverk, studios och arrangörer, både på lokal, nationell och internationell nivå.

Tanken med Dansresursen är att den ska vara den självklara platsen för alla som vill hitta information om dans. Sidan har utformats för att vara relevant oavsett om du som besöker sidan är etablerad, ny eller bara nyfiken på dansfältet. Till exempel kan du som vill utbilda dig inom dans hitta utbildningar, är du dansare kan du hitta studios, och arbetar du med dans för barn och unga kan du hitta information om subventioner och stöd.

Dansresursen är en del i en större satsning som pågår inom Göteborgs Stad för att stärka och utveckla dansfältet. Satsningen gör bland annat insatser för att främja förutsättningarna för dansproduktion genom ökad tillgång till repetitionslokaler och scener, utveckling av residensmöjligheter samt för att stimulera utveckling av danskonst för barn och unga. Satsningen gör också insatser för att främja internationella utbyten och att synliggöra dansfältet i Göteborg för en allmänhet.

Kolla in Dansresursen här!