Ämnen och kurser

Schematider och ämnesinformation läsåret 2018/2019. Här hittar du fördjupad information om våra ämnen, samt uppgifter om när och var undervisningen sker. I många fall får du åka till en annan skola än den du går på för att få din lektion eftersom kulturskolan inte har tillgång till lokaler på alla skolor. I huvudsak sker kulturskolans undervisning efter skoltid och under kvällstid och ofta bestäms schemat i samråd med din lärare vid terminsstarten.

Läsåret

Vårtermin 2019: Undervisningsstart i de flesta ämnen vecka 3.

Kulturskolans ämnen och kurser

Här får du en överblick av de ämnen och kurser som finns på Kulturskolan Örgryte-Härlanda. Årskursen beskriver vid vilken årskurs det går att börja i ett ämne eller en kurs.

Förskoleklass - årskurs 3

Förskoleklass: dansmix, kör och teaterlek.

Årskurs 1: blockflöjt, cello, elbas, fagott, fiol, färg och form.

Årskurs 2: altblockflöjt, eufonium, trombon, trumpet, tvärflöjt och valthorn.

Årskurs 3: gitarr, el sistema (kör/slagverk), keramik, klarinett, kontrabas, oboe, piano, saxofon, slagverk, teater/drama och tuba.

Årskurs 4-7

Årskurs 4: Musikal och sång.

Årskurs 5: digitalt musikskapande, elgitarr och film.

Årskurs 7: popkör

Instrument kan hyras av Instrumentförrådet. Klicka här för att läsa mer.

Har du en funktionsvariation?

Om du har behov av extra stöd eller hjälp finns anpassade kurser på Kulturskolan. Hör av dig till personalen på skolan om du har frågor om vad som kan passa dig, eller om det är något som läraren behöver veta för att kunna undervisa på bästa sätt.

Klicka här för att se kulturskolans kurser

Klicka här för att ansöka till kulturskolan