Foto: Iwona Wadolowska

Ämnen och kurser

Här hittar du information om våra ämnen, samt uppgifter om när och var undervisningen sker. Tider och platser är preliminära och kan ändras. I många fall får du åka till en annan skola än den du går på för att få din lektion. Schemat bestäms ofta i samråd med din lärare vid terminsstarten.

Läsårstider 

Höstterminen startar i de flesta fall vecka 36 och vårterminen startar vecka 3. Under höstlov, sportlov och påsklov erbjuder vi lovverksamhet. När skolan har studiedag pågår oftast kulturskolans verksamhet som vanlig

Några gånger under året stänger vi verksamheten för att våra medarbetare ska ges tillfälle till kompetensutveckling och gemensam planering.


Startålder för Kulturskolans ämnen och kurser

Från 6 år: Cellolek, dans, dramalek

Från 7 år: Altfiol, Cello, Fiol, kör

Från 8 år: Baryton, Bildkonst, Klarinett, Kör, Prova på blås, Tvärflöjt, Trumset/slagverk, Trombon, Trumpet, Tuba, Valthorn, Öppen ateljé, Öppen filmproduktion

Från 9 år: Elbas, Fagott, Gitarr, Keramik, Keyboard, Kontrabas, Oboe, Piano, Rockband, Saxofon, Teater

Från 10 år: Rap, Sång

Från 12 år: KulturFUNK, Musikproduktion

Från 14 år: Sing a show

Från 15 år: Action - Ung filmproduktion

 Vissa instrument kan hyras av instrumentförrådet.
Kontakt och information: hyrainstrument.se

 Elever med funktionsnedsättning

Vi är en kulturskola där alla är välkomna att ta del av hela kulturskolans utbud. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om vad som kan passa ditt barn eller om det är något som läraren behöver veta för att kunna bemöta ditt barn på bästa sätt.

Klicka här för att ansöka till kulturskolan