Foto: Iwona Wadolowska

Ämnen och kurser

Här hittar du information om våra ämnen, samt uppgifter om när och var undervisningen sker. Tider och platser är preliminära och kan ändras. I många fall får du åka till en annan skola än den du går på för att få din lektion. Schemat bestäms ofta i samråd med din lärare vid terminsstarten.

Läsårstider 

Höstterminen startar i de flesta fall vecka 36 och vårterminen startar vecka 3. Under höstlov, sportlov och påsklov erbjuder vi lovverksamhet. När skolan har studiedag pågår oftast kulturskolans verksamhet som vanlig

Några gånger under året stänger vi verksamheten för att våra medarbetare ska ges tillfälle till kompetensutveckling och gemensam planering.

 

Startålder för Kulturskolans ämnen och kurser

Från 7 år: Kör

Från 8 år: Bildkonst, Blockflöjt, Fiol, Cello, Teater

Från 9 år: Keramik, Klarinett, Oboe, Fagott, Saxofon, Trombon, Trumpet, Tuba, Tvärflöjt, Valthorn, Piano, Gitarr, Trumset/Slagverk, Dansmix

Från 10 år: Musikal, Kör/Popsång

Från 12 år: KulturFUNK, Sång, Contemporary jazzdans, hiphop

Från 13 år: Popkören

Från 14 år: Sceniskt kompani

Från 16 år: Action - Ung filmproduktion

 

Vissa instrument kan hyras av instrumentförrådet.

Kontakt och information: hyrainstrument.se

 

*Elever med funktionsnedsättning

Vi är en kulturskola där alla är välkomna att ta del av hela kulturskolans utbud. Vi har även riktad verksamhet: Kulturmix. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om vad som kan passa ditt barn eller om det är något som läraren behöver veta för att kunna bemöta ditt barn på bästa sätt.

Klicka här för att ansöka till kulturskolan