Fotograf: Christina Ribbing. En stor målning som deltagare i Kulturskolan har skapat och auktionerar ut till förmån för Musikhjälpen och barn på flykt.

Kulturskolan auktionerar ut konstverk för Musikhjälpen

Publicerad 13 december 2022

Unga deltagare i bildkonst från Kulturskolan har på eget initiativ skapat en målning till förmån för årets Musikhjälpen och barn på flykt.

Kulturskolan auktionerar ut konstverk! | Köp på Tradera (574514668)

Konstverket färdigställs på Kungstorget

— Vi hörde om Musikhjälpen och vi vill hjälpa de barn som är utsatta. Det är synd om dem. Krig borde inte finnas för vi tillhör ju samma jord, säger några deltagare från Kulturskolan.

Det är cirka 25 deltagare i åldern 7 till 16 år som har gjort konstverket där mindre motiv skapar en helhet. Målningen är 1,9 x 1,2 meter. Det sista av målningen (de vita rutorna) gör deltagarna klart på plats på Kungstorget i Göteborg den 15 december kl 15-17. 

Buda på  målningen här!

Bygg en skulptur med Kulturskolan på Kungstorget torsdag 15 december

Kl 13 – 17 Skulpturworkshop – det fria ordet. Alla kan vara med!

Deltagare från Kulturskolans öppna verksamhet Spacet och ämnet "Bild och Form" bygger en skulptur av tidningspapper och tejp för att hylla det fria ordet. Med skulpturen hyllas också rätten att uttrycka sin åsikt, rätten till fritid och att få utöva sina intressen. En rättighet som inte är självklar för alla barn i världen.

Öppet för alla barn och unga på plats att vara med!

Kulturskolans insamlingsbössa

Kulturskolan har också en insamlingsbössa i årets Musikhjälpen. Skänk en slant om du vill.

Här kan du läsa varför Kulturskolan stöttar Musikhjälpen.