Kul på höstlovet med Kulturskolan

Publicerad 27 oktober 2022

Under höstlovet har Kulturskolan gratis aktiviteter och kurser för barn och unga mellan 6 och 19 år över hela staden. Testa att bli låtskrivare för en dag, dansa, sjung i kör, filma och mycket mer.

Chans att testa och utvecklas
Du som är intresserad av att testa Kulturskolans aktiviteter under höstlovet har mycket att välja på. Flera aktiviteter är drop-in. Då är det bara att dyka upp utan att anmäla sig. Det finns också workshops, kortare och längre kurser där du ska anmäla dig innan. Allt är gratis.

— Vi har lovaktiviteter för att barn och unga ska få tillgång till och prova olika kulturella och kreativa uttryck. De ska få chans att testa nya aktiviteter, eller fördjupa och bredda sina intressen. Vi har deltagare som provat kortkurs i gitarr en timme per dag i två dagar och upplevt: ”Wow, jag kan spela gitarr. Det här är för mig!”. Genom det korta intensiva upplägget har deltagarna fått en känsla med sig hem att de kan lära sig ett instrument, en dans eller något kreativt. De behöver inte gå en hel termin för att få den känslan, säger Lotta Ohring, verksamhetsutvecklare i Kulturskolan.

Fina möten mellan deltagare
Kulturskolans pedagoger gör lovaktiviteter som fungerar för alla, både för de som kanske aldrig varit i kontakt med Kulturskolan tidigare och för de som redan är aktiva deltagare.

— Det blir fantastiska möten mellan unga som aldrig varit med innan och deltagare som gått länge i Kulturskolan och är självgående i sitt konstuttryck, säger Karin Wästlund, verksamhetsutvecklare i Kulturskolan.

— Kulturskolans lovverksamhet blir också ett sätt att få det sociala, att träffa sina vänner och få nya. Det uppskattar många deltagare, säger Lotta Ohring.

Hitta höstlovsaktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium
Kulturskolan ordnar höstlovsaktiviteter över hela Göteborgs Stad. Du hittar dem i Göteborgs Stads kalendarium.

Kulturskolan har verksamhet året om i hela Göteborgs Stad. Vi har konstnärlig och pedagogisk verksamhet i många kulturämnen på fritiden för barn och unga mellan 6 och 19 år.

Exempel på höstlovsaktiviteter med Kulturskolan:

 • Höst-kul-turdagarna. Workshopfestival. Samarbete med Frölunda Kulturhus, Biblioteket, Hälsoteket och socialförvaltning Sydväst.
 • Spacet - Öppen ateljé. Tynneredsskolan.
 • Kulturpilen – En magisk dag. Pilens fritidsgård, Askim.
 • Heldagar med Kulturskolan (31/10, 1/11 och 2/11) – Välj mellan flera workshops när du är på plats. Angereds centrum.
 • Heldagar med Kulturskolan (1/11 och 2/11) – Välj mellan flera workshops när du är på plats. Gärdsåsskolan.
 • Open Choir – samarbete med Göteborgs Symfoniker. Konserthuset, Götaplatsen.
 • Dancebreak. Tredje långgatan 16.
 • En film. En dag. Tredje långgatan 16.
 • Pianokonsert på Radisson Blu Scandinavia Hotel.
 • Animation – samarbete med Lilla filmfestivalen Prisma. Hagabions lokaler.
 • Bli låtskrivare för en dag! Hisingen, Herkulesgatan 9.
 • Teaterturbo – Att skapa en föreställning på två dagar. Hisingen.

Du hittar fler höstlovsaktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium.