Bild: Emilija Kadijevic

Välkommen till Creative Youth Angered

Publicerad 13 oktober 2022

Lördagen den 15 oktober är det premiär - grand opening - för Creative Youth Angered. Mellan kl 16-19 kan du som är mellan 13-19 år uppleva kultur i olika former.

Det kommer finnas café. Det blir tävlingar. En DJ spelar. Ungdomar kommer att uppträda. Du får chans att ta del av musik, dans och poesi och upptäcka kulturens magiska värld. Ingen anmälan behövs. Kom som du är. 

Creative Youth Angered är en satsning inom Kulturskolan i Göteborg för ungdomar av ungdomar. Lördagens event arrangeras av en grupp unga som är mellan 13-19 år. Syftet är att introducera kultur till fler ungdomar.

— Vi är en plats för ungdomar som vill engagera sig i kultur.  Jag vill att andra i min ålder ska få möjlighet att uttrycka sig på olika sätt som målning, poesi, dans, ja allt som finns inom kultur, berättar Emilija Kadijevic 18 år. Hon är en av fem ungdomar som står bakom Creative Youth Angered. De har tillsammans med Maria Fräki, utvecklingsledare inom Kulturskolan, planerat lördagens program.

— Alla ungdomar i Göteborg mellan 13-19 år är välkomna. Det är gratis. Man behöver inte anmäla sig. Det är bara att dyka upp, uppmanar Emilija.

Välkommen till Creative Youth Angered den 15 oktober kl 16-19. Vi finns på Högaffelsgatan 12 (KulturATOMs entré) i Angereds centrum.