Information med anledning av Covid-19

Publicerad 25 mars 2020

Kulturskolans verksamheter håller öppet som vanligt. Friska deltagare är välkomna! Känner du dig däremot sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du stanna hemma tills du är frisk och i ytterligare två dagar innan du kan komma till kulturskolan igen.

Du ska även stanna hemma om du bara känner dig lite sjuk med lättare symtom som halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Kulturskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi förbereder oss på att nya beslut kan komma med kort varsel.

Om du är sjuk och inte kan komma till din planerade verksamhet är det viktigt att du sjukanmäler dig till din lärare. Det är också viktigt att du meddelar när du är frisk och kan komma till kulturskolan igen. Detta för att underlätta planeringen för lärarna.

Om någon verksamhet ställs in så får du meddelande om detta av kulturskolans administration eller av din lärare.

Kulturskolan har en del evenemang som t.ex. föreställningar och konserter. Med anledning av regeringens beslut den 27 mars om att förbjuda sammankomster på fler än 50 personer kommer flera av dessa evenemang att ställas in. Kulturskolan kommer att meddela de som berörs av detta.

Vad kan du göra för att skydda dig och andra från smitta:

  • Stanna hemma när du är sjuk!
  • Tvätta händerna ofta!
  • Hosta och nys i armvecket!
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun!