Aktuell utställning

24 oktober–19 november: Antonina Shypotilo – Framgång och kräftgång


Antonina Shypotilo är verksam konstnär i Göteborg och arbetar främst med akryl och akvarell. Hon har studerat konstvetenskap vid Göteborgs Universitet, men störst utveckling har hon fått som lärling hos erfarna mästare.

Konsten har alltid varit en viktig och central del i Antoninas liv. Hennes mormor var chef på ett konstmuseum, och Antonina spenderade mycket tid där som barn. När Antonina var 20 år flyttade hon till Rom och arbetade som guide i Vatikanmuseerna. Där studerade hon några av världens främsta konstskatter, och inte en dag gick utan att hon fick äran att visa Michelangelos mästerverk i Sixtinska kapellet.

Antonina har haft många utställningar i Göteborg och andra städer i Sverige, men även utomlands. Hennes verk har varit del av konstbiennalen i Venedig, ställts ut i Berlin och sålts i Moskva. I år är hon en del av en mobil utställning som reser genom Europa med slutdestination Jerusalem.

Hennes alster illustrerar Göteborg som en del av stadens 400-årsjubileum och i höst är hon stolt att presentera utställningen Framgång och kräftgång hos Kulturhuset Kåken i Göteborg.