Konstverk av Oskar Bråne

Aktuell utställning

I Kåkens foajé visar vi intressanta och spännande utställningar, ofta av lokala konstnärer. Kom förbi och inspireras!

Aktuell utställning

1 februari  25 februari, Foajén: Oskar Bråne

Oskar Bråne målar så mycket han hinner, och just nu målar han spårvagnar i akvarell. Målet är att få ihop till 500 spårvagnar, men det är lite oklart varför. 

Måleriet handlar för honom om att försöka förstå hur material, motiv, färg och ljus hänger samman. Oskar Bråne har tidigare gått på Göteborgs konstskola. 

Vernissage: Onsdag 1 februari kl. 16.30 -18.45 

Kommande utställningar

1 mars 25 mars, Foajén: Ni ska fan aldrig ta vår "Girl power” av Emma Bäck Persson 

Hur beskriver man något subtilt som är väldigt svårt att förstå, även om man upplevt det själv? Hur är det att inte ha någon personlighet kvar, ingen vilja, inget omdöme, ingen självkänsla, inga vänner, ingen glädje? Som ett svart hål. Utanpå sitter rädslan.

Med den här utställningen vill Emma Bäck Persson ge kärlek till de kvinnor som blir utsatta för våld, de som aldrig tog sig ur relationen innan det var försent och de som faktiskt kan le igen.  

Emma Bäck Persson är verksam konstnär i Skövde och hon jämför sitt konstnärskap med att vara kissnödig. “Det är något som smyger sig på som växer och växer. Till slut måste det ut.”

Vernissage: Onsdag 1 mars kl. 16.30-18.45

29 mars – 25 april, Foajén: Inge Känsla av Sean Aghili 
Onsdag

Med utställningen “Inge Känsla” vill Sean Aghili försöka återberätta naturens skönhet och mysterier. Ambitionen är att landskapsmålningarna ska väcka en tanke, ett minne eller inge en känsla av lugn och glädje.

Sean Aghili är född i Iran och har målat sedan barnsben. Under en längre tid målade han i akryl, men under de senaste åren har han gått tillbaka till oljemålningen. 

 Vernissage: Onsdag 29 mars kl. 16.30-18.45

29 april – 29 maj, Foajén: Kulturskolans vårsalong

Kulturskolan Centrum öppnar upp sin vårsalong, där elever i bild och form visar utvalda arbeten. 

 Vernissage: Lördag 29 april kl. 11.00-13.00