Detalj ur konstverk av Fredrik Boman.

Aktuell utställning

I Kåkens foajé bjuds på intressanta och spännande utställningar.

Aktuell utställning

29/1-23/2, Foajén: Brännkonsthisingen Fredrik Boman

Konstprojektet Brännkonsthisingen började med Instagram och en billig lödkolv.

Pyrografi är en uråldrig konstform och det är oklart hur långt tillbaka den sträcker sig. Fredrik Bomans stil är en modern och lite galen tolkning av denna konstform med vilken han exempelvis nått till final och utställning i Bruce Springsteens fanclubs internationella konsttävling.

Kommande utställningar

26/2 - 30/3, Foajén Johanna Almgren

Johanna Almgrens måleri strävar efter att uttrycka stämningar eller stillsamt dramatiska laddningar i vardagliga ögonblicksbilder. Med akvarellen som medel utforskas spelet mellan mörker, ljus och skugga. Ibland med en underton av samhällskritik, eller en känsla som behöver hanteras.  

2/4 - 4/5 | Foajén: Jasmina Panayotova

Bilderna avspeglar kärlek och beundran för naturens makalösa skönhet och överflöd. De utgör en känslomässig dokumentation av möten med nya miljöer, företeelser och människor samt uttrycker en strävan efter harmoni, balans och nya horisonter. Fotograferingen hjälpte till att vända fokus från pandemins tvära svängar och hitta nya källor för inspiration och glädje.

7/5 - 8/6, Foajén: Kulturskolans vårsalong

Kulturskolan Örgryte-Härlanda öppnar upp sin vårsalong, där elever i bild och form visar utvalda arbeten. Varmt välkommen!