Bild av Åse Bergström

Aktuell utställning

I Kåkens foajé på övre plan visar vi ständigt intressanta och spännande utställningar. Kom förbi och inspireras!

Aktuell utställning

21/9 23/10 , Foajén: Hitta och hinna! av Åse Bergström

Hur hittar man bilderna till en barnbok och hur hinner man rita dem? Utställningen "Hitta och hinna" visar hur Åse Bergström har burit sig åt för att göra illustrationerna i de barnböcker hon arbetat med. Det kommer finnas båda färdiga, halvfärdiga och bortsorterade bilder att titta på.
Åse Bergström är en självlärd barnboksillustratör från Göteborg

Vernissage den 21/9 kl. 17.00 

Kommande utställningar

28/10 22/11, Foajén: Samlingsutställning Örgryte Härlanda Konstrunda

Örgryte Härlanda Konstrunda visar en samlingsutställning på Kulturhuset Kåken. Här kan du se verk av samtliga konstnärer. Under konstrundan 29-30 oktober kan du även köpa lotter till konstlotteriet.

Läs mer om konstrundan och konstnärerna på: https://konstrunda.wixsite.com/orgryteharlanda

Vernissage på Kulturnatta, 28/10 kl. 17.00-19.00

26/11 9/1, Foajén: Wrinkles by mappies av Victor Trädgårdh

Vårt samhälle kommer allt mer bestå av allt fler äldre individer. Samtidigt utmålas åldrandet inte sällan som ett stigma. I en rasande takt utvecklas metoder och billiga lösningar för att åtgärda de där ”sura mungiporna”, de ” trötta ögonlocken” etc. Somliga menar även att äldre individer utgör ett nationalekonomiskt hot och att de är en samhällsbörda för välfärdssystemet. Denna attityd och hållning kallas ålderism. Ålderism handlar alltså om ålder som grund för fördomar och diskriminering.

Termen ”mappies” betyder: mogen, attraktiv pionjär av rekordgenerationen födda efter andra världskriget och pekar på den nu åldrande delen av populationen födda mellan 1946 och 1964. Vad är då hög ålder och vad innebär den? I utställningen får du se åldrande individer med vackra rynkor fulla av liv och kunskap.

Vernissage den 26/11 kl. 13.00