Arkiv våren 2020

Utställningar våren 2020.


KONSTHALLEN BLÅ STÄLLET
- UTSTÄLLNINGAR/PROGRAM

Tisdag 28/1 30/1
VÅGA! Utbildningsvägar till kreativa och konstnärliga yrken

Våga!

VÅGA! - Utbildningsvägar till kreativa och konstnärliga yrken

Vad är en designer? Hur tillverkar du en krinolin? Vad gör en konstnär och kan en överleva på konstnärliga och kreativa yrken? Den 28-30 januari 2020 har du chansen att träffa personer från olika kreativa och konstnärliga utbildningar.

Vi berättar om kreativa och konstnärliga yrken och vilken utbildningsväg som krävs för att bli till exempel arkitekt, designer, möbelformgivare, konstnär, skulptör, kulturprojektledare, dataspelsdesigner, keramiker, skräddare, modedesigner, filmproducent, silversmed, modist, grafisk designer, metallformgivare med mera. Du får möta de som jobbar på skolorna och även några av de nuvarande och tidigare studenterna, samt yrkesverksamma konstnärer, designers, kulturprojektledare med flera, som berättar om sina yrkesval och vägen dit.

VÅGA är ett samarbetsprojekt mellan Kultur i Väst, Kulturhuset Blå Stället, Hammarkullen konsthall, Dômen konstskola, Tillskärarakademin i Göteborg, Stenebyskolan, KV Konstskola, Göteborgs Konstskola, Gerlesborgsskolan, Akademin Valand och HDK - Högskolan för design och konsthantverk, Textilhögskolan i Borås och Kulturverkstan.
Läs mer: https://www.tillskararakademin.se/vaga
https://www.tillskararakademin.se/vaga
Programmet finns även på Facebook

Konsthallen Blå Stället, tisdag & torsdag kl 10.45-16, onsdag kl 10.45-18.

Horisontell linje

ÖVRIGA UTSTÄLLNINGAR I HUSET

(I utställningsytan "Angereds fönster" visas utställningar av och med människor och föreningar i Angered. Vill du visa eller berätta något - kontakta Bibbi Forsman.)

25/10 ─ 12 /1
Mattias Johansson - Fotoutställning

Bilder från Angered och andra platser i Göteborg.

Mattias Johansson
Foto: Mattias Johansson.

"Är en kille som gillar att fotografera djur och natur men också installationer som byggnader, broar och fordon. Tycker det är kul och intressant att leta motiv samt att utvecklas som fotograf och komma ut i naturen."
Plats: Angereds Fönster.


28/1 ─ 1/3
Fotografi
Mathilda Frykberg och Eric Sundevåg

Fotografi Mathilda Frykberg och Eric Sundevåg
Foto: Mathilda Frykberg (t.v. beskuren) och Eric Sundevåg.

Fotografier av två studenter vid Akademin Valand. De visar egna verk och resultatet av en uppgift inom studierna; att skildra Blå Ställets verksamhet.
Utställningen visas i anslutning till VÅGA! i Konsthallen. Där kan du möta eftergymnasiala konst- och kulturutbildninger och se vilka yrken de leder till.

Instagram: @esundevag
www.mathildafrykberg.com
Instagram: @mathildafrykberg
Plats: Angereds Fönster.


1/2 ─ 8/3
Black history month - Samlingsutställning

Blacj History Month - samlingsutställning
Foto: verk av Jacqueline Lopes, medverkande i utställningen.

Black history month startade i USA 1976 för att lyfta fram människor, med afrikanskt ursprung, som haft historiskt inflytande. Utställningen på Blå Stället visar konst av svarta kvinnliga och svarta hbtq+ konstnärer, verksamma i Göteborg, som genom sin konst förändrar och inspirerar personer i sin samtid.

Det finns även möjlighet att träffa Veronica Odetunde - och de konstnärer hon valt ut - under BLACK OURSTORY lördagen 22/2 på Blå Stället.
Veronica Odetundes event BLACK OURSTORY är uppföljaren till BLACK HERSTORY som arrangerades 2019.
Plats: Centrummontern.