Konst / Utställningar

Bilder och konst kan vara startpunkt för samtal om livet och samhällsfrågorna. Konsthallen Blå Stället är vår stora utställningshall. Vi visar mindre utställningar i Blå Gången, i glasmontrarna i våra båda entréer och ibland i våra tegelkorridorer och på Innergården. Vi ansvarar också för Hammarkullen Konsthall. Välkommen till konsten!

Avdelare


Ordinarie öppettider för Konsthallen Blå Stället:
Måndag, tisdag, torsdag kl. 12–17, onsdagar kl. 15–19, fredag–söndag kl. 12–16.


Vill du få information om utställningar, workshops, konstnärssamtal och inbjudningar till evenemang? Eller vill du boka en visning? Mejla Emma Corkhill, producent. E-post: emma.corkhill@kultur.goteborg.se

Avdelare

Konsthallen Blå Stället

3/12–5/2
En miljon blickar
Residenskonstnär Emma Dominguez med gäster

Fotot visar höghus med blå himmel

Vernissage lördag 3/12 kl. 12.

Av Emma Dominguez med gäster: Sara Garib, Nabila Abdul Fattah, Eman Khalif, Mahmoud Obeid Ibrahim, Peter Nylund, Dastan Sharif, Tesnim Abdurhman, Hazim Alla Tarik, Antoni Bahtiri, William Faraj, Iman Jama, Unga från Mixgården med flera.

"Det finns något våldsamt i tanken att vi måste vara en enda.
Hela. Bara en identitet. Statiska.
Finns det bara ett rätt sätt att vara människa på?
Sen små lär vi oss att vi är fel.
Fel hud. Fel kropp. Fel föräldrar. Fel hus. Inga villor utan jättar av betong.
Fel plånbok. Tom själ. Försöker fylla den med status?
Fel språk. För högt. För olika. För flytande.
Blicken vänd åt fel håll. Vi försöker se oss själva genom deras ögon.
Men vad händer om vi gör utanförskapet till centrum?
Vad händer om vi tittar mot varandra i stället?
På varandra, med många blickar?
Flera historier? Fler narrativ?"

Rummet är ditt.

Utställningen öppnar upp ett rum för skapande. En pågående process där du som bor i Angered eller du som har erfarenhet av att växa upp i ett miljonprogramsområde bjuds in att dela med dig av din blick av området och dig själv.

I Artikeln: “Choosing the Margin as a Space of Radical Openness” bjuder författaren, professorn och socialrättsaktivisten Bell Hooks in oss att inta rummet i utkanten, rummet i utanförskapet. En plats för kreativitet, för radikal ärlighet, en plats för motstånd och frihet, ett inkluderande rum där vi kan läka och röra oss i solidaritet med varandra och avkolonisera vår blick och oss själva.

 Vill du vara med? Så här gör du!

- Lämna in din konst i receptionen på Kulturhuset Blå Stället.
- Om dina verk är digitala eller om du har andra frågor mejla: emma.corkhill@kultur.goteborg.se
Du kan lämna in verk under hela utställningsperioden: 3/12–5/2.

Dela dina historier, din poesi, din konst!

Utställningen är en del av Residens Angered där Emma Dominguez har varit residenskonstnär under oktober och november. Residens Angered är ett samarbete mellan Konsthallen Blå Stället, Västra Götalandsregionen och Konstepidemin.

Fotot visar konstnären Emma Dominguez.

Residenskonstnären Emma Dominguez.Avdelare

Tidigare utställningar i Konsthallen Blå Stället

17/9–13/11 
Utsträckt tunga 
– Meira Ahmemulić  

Utställning: Tre tungor - Meira Ahmemulic

"Kan vi hävda att språket är vår gemenskap när det delar oss? Jag föddes med en moderstunga. Precis som med alla muskler måste man börja träna tidigt. Moderstungan kan tillägna sig andra språk, men de andra språken blir som ingifta släktingar, aldrig riktigt en del av familjen."
[Ur videoverket Modersmålsmord (2022)].

Utställningen Utsträckt tunga har verket Mother's tongue (2022) som utgångspunkt; två tungor gjorda i olika svenska material som avbildar konstnären Meira Ahmemulics mors tunga.

En av tungorna är gjord i oxel, det enda svenska träslaget. Det vill säga, det enda trädet i Sverige som inte har invandrat och är det hårdaste och tyngsta träslaget som växer i Sverige. Det är också Hallands landskapsträd, där Meira är född. Materialet är från ett träd i centrala Göteborg där Meiras mor bodde när hon först kom till Sverige.

Den andra tungan är i röd bohusgranit från ett stenbrott i Bohuslän, där videoverket Invasiva arter (2022) är inspelat. Bohusgraniten är ca 920 miljoner år gammal och är Bohusläns landskapssten.

I utställningen visas sex andra nya verk:

Modermålsmord (video)
Invasiva arter (video)
Tre generationer (skulptur)
De höga husens rundgång (virtual reality)
Hanna (textil)
Till svenska utvandrare (ljudverk som du kan lyssna på här).

Utifrån varje verk har en författare skrivit en text.
De inbjudna författarna är Patricia Lorenzoni, Sara Abdollahi, Macarena Dusant, Balsam Karam, Aleksander Motturi och Lidija Praizovic.

Texterna kan du läsa i utställningens katalog eller som PDF här.

Lidija Praizovics text kan du även läsa här.

Meira Ahmemulić är konstnär och författare, uppväxt i Gårdsten, Angered. Hon har studerat vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och vid Konstakademien i Colombo, Sri Lanka. Ahmemulics verk har ställts ut på konstinstitutioner i Sverige, senast på GIBCA och Moderna museet. Som författare har Ahmemulić publicerats i tidskrifter som Ord&Bild, Glänta, OEI och Paletten.

Utställningen genomförs med stöd av Göteborg Stad och Konstnärsnämnden. Tack till Gothenburg studios och Visual arena.


Vernissage 17/9 med diktuppläsning av  poeterna Maxine Victor, Sara Garib och Ritta Haider.

Maxine Victor är en konstnär och författare. Hon skriver på svenska, hennes tredje språk, och använder en blandning av singaporiansk-engelska, hokkien-dialekt, peranakan-folkmål, samt stillbilder i sina verk. Hon ingår i skrivkollektivet Qalam och hennes skönlitterära berättelser har publicerats bl a i tidskriften Ord&Bild, Art Inside Out Journal, Borås Biennal och Göteborgs Konsthall.
Sara Garib är en spoken word-poet med förankring i Göteborg. Hon debuterade med diktsamlingen Bakom höghus. Hon har även tidigare vunnit GP:s skrivartävling med sin dikt “Hannah Montana” och en tredjeplats i Ortens bästa poet.
Ritta Haider är en ung poet boende i Angered. Hon studerar just nu på Angeredsgymnasiet.

Lördag 12/11
Konstnärssamtal - Mother tongue

Foto på de tre medverkande.
BIld: Emma Dominguez, Meira Ahmemulić och Lidija Praizović.

Som avslutning för Meira Ahmemulićs utställning Utsträckt tunga bjuder vi in till ett konstnärssamtal med konstnärerna och författarna Meira Ahmemulić, Emma Dominguez och Lidija Praizović. 

Med utgångspunkt i utställningen och sina praktiker samtalar de kring förhandlandet av identitet, språk, makt och våld, samt en reflektion över konstnärliga strategier för att lyfta upp och behandla föräldrars arv, trauma och berättelser.

Meira Ahmemulić är konstnär och författare, uppväxt i Gårdsten, Angered. Hennes verk har ställts ut på konstinstitutioner i Sverige, senast på GIBCA och Moderna museet. Som författare har Ahmemulić publicerats i tidskrifter som Ord&Bild, Glänta, OEI och Paletten.  

Emma Dominguez är konstnär baserad i Stockholm, uppvuxen i Botkyrka, Alby. Hennes arbete tar ofta avstamp i ett ifrågasättande av maktstrukturer och vilka som får synas, höras och ta plats i våra gemensamma rum. Hon är just nu residenskonstnär hos Konsthallen Blå Stället. 
www.emmadominguez.com [emmadominguez.com]   

Lidija Praizović är författare, dramatiker och litteraturkritiker verksam i Stockholm. Hennes senast utgivna bok är Hjärta mot hjärta / Pappas bil / Adolf - tre dramer (Dockhaveri förlag 2021). Hon har även skrivit en av texterna i katalogen till utställningen Utsträckt tunga. Den publicerades även i Aftonbladet och finns att läsa här: www.aftonbladet.se/.../lidija-praizovic-om-meira...  

​Kl. 13–14. Konsthallen Blå Stället. (Konsthallen är öppen kl. 12-16). 

11/61/7 
#viärhär - Konst och gemenskap

Vi är här

Medverkande: Alqumit al-Hamad, Mohamad Alhaj Husain, Ese Ejodame, Davi Magalhães, Raissa Morrison, Sheyda Servani och Ziko Zinnia. 

Curator: Peter Nylund.

Konstnärerna bakom #viärhär uppmärksammar tillvaron som nyanländ; kampen att bli sedd, att finna sin plats i Sverige och om utanförskapet som ofta följer. Men också sökandet efter lycka och tryggheten och gemenskapen de finner i konsten.

Genom fotografi, text, video, digitala processer och performance skildras olika ämnen och perspektiv från den samtida debatten i Sverige. Från könskorrigerande kirurgi, erfarenhet av migrationsprocessen, flykt från krig till svårigheten att finna en plats i det svenska samhället.

#viärhär vill inte bara visa en bredd av erfarenheter och livsöden, utan också göra plats för synpunkter som sällan hörs i det offentliga rummet. Därigenom skapas en meningsfull diskussion om hur vi tar nästa steg mot ett mer öppet och jämlikt samhälle.

Till Göteborg säger de: vi är här.

2/4–29/5
Longing & Belonging - Vems dotter är du?
– Saba Bereket Persson

Utställning Saba Bereket Persson

”History is not the past, it is the present.
We carry our history with us.
We are our history.”
[James Baldwin]

I utställningen undersöker Saba Bereket Persson arv och historieberättande.
Är din historia viktig om du inte är etnisk svensk?
Vad innebär det för andra generationens afrosvenskar att bära vidare sin historia, när den afrikanska kontinentens historia ofta beskrivs i negativa skildringar eller inte alls?

Ett arv bestående av 100 klänningar, sydda av hennes mamma under 30 år i Sverige, blev starten på ett utforskande av den egna berättelsen och släkthistorien. Klänningar som sakta omvandlats, från den etiopiska nationaldräktens vita bomullsväv med broderi, till den svenska lingonmönstrade klänningen. Hur bär du med dig dessa berättelser in i dig själv och i din samtid?
I utställningen bjuder konstnären in till samtal och möten, att som afrosvensk dela sin historia. Både det som känns utmanande och svårt och det som är berikande och värdefullt då du rör dig mellan flera världar.

Saba Bereket Persson, designer och konstnär, är uppvuxen i Etiopien och flyttade till Sverige när hon var 12 år. Uppväxten har en djup inverkan på hennes konst med nyckelteman som identitet, rasism, främlingskap och hem, i textilbaserade verk.

Saba Bereket Persson Porträtt.jpg

Bland hennes tidigare verk är:

  • ”Den Inre Människan” / ”The Inner Human” baserat på hennes erfarenheter som sjuksköterska

  • ”Klimakteriet” / ”Menopause” om kvinnlighet och förändring

  • ”Det Outtalade” / ”The unspoken” om rasism i Sverige och den tysta och omedvetna diskrimineringen som finns i vardagen


Horisontell linje

Andra utställningar i huset

(I utställningsytan "Angereds fönster" visas utställningar av och med människor och föreningar i Angered.
Vill du visa eller berätta något - kontakta Emma Corkhill.) 


9/10–19/11 
Minnesdag för Sveriges avskaffande av transatlantisk slavhandel

Plats: Angereds fönster.

Fotot visar en gammal karta över Sankt-Barthélemy.

Den 9 oktober markerar årsdagen som de sista afrikanska slavarna friköptes på den svenska kolonin Saint-Barthélemy och Sverige officiellt avskaffade den transatlantiska slavhandeln år 1847

Slavhandeln bedrevs i över 400 år och mer än 15 miljoner män, kvinnor och barn tillfångatogs för att föras över Atlanten och säljas som slavar i de europeiska kolonierna i Västindien och Amerika. Sverige var ett av de sista länderna i Europa som avskaffade slavhandeln. Den svenska slavhandeln innefattade bland annat ett antal skeppsexpeditioner mellan Karibien och Västafrika med Svenska Afrikakompaniet, handelsfortet Carolusborg i Ghana och slavkoloni St. Barthélemy i Karibien. 

Den transatlantiska slavhandeln får aldrig falla i glömska. Historien hjälper oss att utveckla en bättre förståelse av världen och det var en av de mörkaste tiderna i svensk historia. Kampen mot slaveriet var den första internationella rörelsen för mänskliga rättigheter och även om slavhandeln har varit avskaffad i decennier, kan vi fortfarande finna spår av den i vårt samhälle idag.

11/10–19/11
Wiñaypacha - Dia de los muertos (De dödas dag) 

Plats: Parkmontern.

Foto på altare med fotografier, bröd och godis. Från 2021.

Wiñaypacha - De dödas dag är en stor och viktig högtid i Bolivia som infaller den 2 november. Högtiden har sitt ursprung i en synkretism mellan de förspanska urfolkskulturerna i Anderna  och katolicismen. 

Tron att de döda kommer tillbaka denna helg och besöker sina anhöriga på kyrkogårdarna och runt hemmens offeraltare (ofrendas) är mycket stark. De kommer för att ta del av den mat och dryck de behöver och saknar från jordelivet, och för att se sina levande närstående igen. 

I den andinska trosuppfattningen är döden en övergång till en annan dimension. Man ser inte den naturliga döden som en tragisk episod, men som en fortsättning av livet i en ny cykel. 

11/10–19/11 
Fotoutställning: Min resväska 60+

Plats: Centrummontern. Vernissage 11/10 kl. 17.

Fotot visar ett kollage av bilder som ingår i utställningen.

Deltagarna på kursen Min resväska 60+ visar en serie av personliga och makalösa självporträtt. Utgångspunkt var flera känslokoncept som kärlek, hat, glädje, sorg, hopp och förtvivlan. 
Detta i kombination med fototeknik som dubbelexponering och ljusmålning.
Allt gjort enbart i mobilen! 

Kursledare för deltagarna är Yarko Rhea Salazar.

1/12–21/1
Ward Zaraa och Andreas von Wolcker

Plats: Centrummontern. Vernissage 1/12 kl. 17.

 Fotot visar två bilder från utställningen.
Bild till vänster: Ward Zaraa. Till höger: Andreas von Wolcker.

Utställningen presenterar två konstnärer som använder konst som ett verktyg för att förstå och hantera världen omkring dem. 

Ward Zaraa är konstnär och transman bosatt i Helsingborg. Han är uppvuxen som palestinsk flykting i Syrien, och flydde till Sverige under kriget. Wards konstverk utforskar frågor om kön och nationella identiteter. Verken han visar i utställningen #Waradalaan är från hans dagböcker med teckningar i bläck och akvarell.  

“En nyhet kan förändra mitt liv på obestämd tid, och omdirigera min väg mot en plats jag aldrig hade planerat att åka till... Vem bestämmer mitt öde? Vem sitter vid ratten i mitt liv?”    

Andreas von Wolcker är konstnär, född och uppvuxen i Angered. Andreas skapar alla sina verk vid köksbordet i det lilla radhuset, ett stenkast bort från Blå Stället. Han målar när han hinner, mellan familjeliv och arbete. Andreas använder konsten som ett verktyg för att hantera sin OCD och sociala fobi. Han målar som återhämtning och för att få tyst på tvångstankarna. Andreas använder nästan uteslutande färgpennor för att skapa sina alster och lägger stort fokus på färgkombinationer och mönster.  

 ”Pappas målningar är väldigt färgglada och coola, han kan göra väldigt kreativa artworks som alla gillar”, säger sonen Baxter 8 år.

1/12–13/1 
Skärgårdens norra öar - 10 pärlor att utforska
Carlos Atenas

Plats: Angereds fönster. Vernissage 1/12 kl. 17.

Fotot visar röda sjöbodar vid havet.

Det tar bara 25 minuter med bil eller 40 minuter med buss. Norra skärgården ligger i farleden mellan Göteborg och Marstrand. Rörö längst upp i norr och Fotö längst ned i söder. Naturstigar har gjort dessa öar till ett paradis för den som vill uppleva svensk natur när den är som bäst. Varje ö är unik på sitt sätt. Här finns hamnar, ljuvliga stränder, vikar, skär, naturreservat, sälsafari, fisketurer, bad, båtutflykter och matupplevelser.

Carlos Atenas är fotograf född i Chile. Hans intresse för fotografi började redan när han var 14 år. Sedan 1981 bor han i Göteborg. 

1/12–21/1 
En fotoodyssé i Göteborg
Mattias Johansson

Plats: Parkmontern. Vernissage 1/12 kl. 17.


Mattias Johansson är uppväxt i Angered, bor och är verksam i Göteborg.

"
Jag använder mig av bilder för att orientera mig i tid och rum, ett slags minneskarta. Om andra gillar mina bilder är det en bonus. Jag har fotograferat i flera år och är en självlärd fotograf, jag har lärt mig under vägen. Jag fotograferar stadsmiljöer, arkitektur, djur och natur."

Tidigare utställningar

1/9–1/10 
Äcklet
- Nadia de Mello

Plats: Centrummontern.

Utställning: Äcklet - Nadia de Mello

En resa i färg och form och ett sätt att bearbeta smärtan av att växa upp med en ensamstående mor som led av psykisk sjukdom.

"Utställningen handlar om mitt förflutna, om att växa upp med en ensamstående mor som led av psykisk sjukdom, om skammen att ens mor inte var som de andras, om att försöka gömma sina känslor och att leva med en hemlighet. Jag fick leva med och uppleva både hennes demoner och senare min brors när han också blev sjuk. För mig är konsten inte bara en resa i färg och form utan också ett sätt att bearbeta smärtan från det förflutna. Kreativiteten har funnits i mitt liv sedan jag var ung. En lärare i bild uppmuntrade mig att måla och från den dagen har jag inte slutat. Jag hade min första utställning på Blå Stället och det är en ära att få ställa ut här igen."

Nadia de Mello är konstnär boende i Angered. Hon har studerat konst vid Angereds Ateljé, konsthantverk vid Oskarshamns folkhögskola och skulptur vid Göteborgs konstskola.

1/9–1/10
Konst utan gränser!
– Alex Nahavandi, 6 år

Plats: Angereds fönster.

 Utställning: Konst utan gränser!  -  Alex Nahavandi

Alex Nahavandi blev intresserad av att måla redan vid två års ålder. Sen dess har han målat cirka 150 olika verk. De flesta av målningarna är i akryl- och oljefärg. Han har testat olika metoder men tycker bäst om att bara återspegla sina egna tankar på duken.

Han gillar att blanda olika färger och metoder för att bäst uttrycka sina tankar. Varje tavla får självklart ett eget namn. När han blir stor hoppas han på att bli en framgångsrik konstnär.

30/6–1/10
Göteborg: Nu, Då, Snart 
- Av unga feriearbetare

Plats: Parkmontern.

Utställning: Göteborg Nu Då Snart

Medverkande konstnärer: Abdinassir Afad, Ebba Ekerfors, Mastan Kamal, Elsa Landahl, Arvid Lange, Thi Nam Phuong Dinh, Josef Plata, Asra Talib och Celine Tang.

Med inspiration från den pågående utställningen i Konsthallen Blå Stället - Vi är här - har nio unga feriearbetare under tre veckor undersökt Göteborg.
De har fått reflektera över staden som plats, sin relation till Göteborg, dess historia, nutid och framtid.
Utifrån det har de skapat egna verk.
Handledare: konstnärerna Peter Nylund och Alqumit Alhamad.

7/6–21/8 
Mirrors/Speglar
– Bereen Darwish och Heba Al-Akkad 

Plats: Centrummontern.

Utställning Bereen Darwish och Heba Al-Akkad

Vernissage: tisdag 7/6 kl. 17.

Den här utställningen är en återspegling av ett möte mellan två vänner och konstnärer: Bereen Darwish och Heba Al-Akkad.

”Vi har omvandlat våra minnen och vår smärta till visuella scener som bär på många symboler. Vi förenas i en värld vars hjältar kretsar kring kvinnor, vars kroppar sammansmälter med djur, fågel och fisk. Men kvinnan förblir den starkaste symbolen för livet: solens, månens, nattens och dagens cykel.
Vi tror på kalligrafins kraft och färgens magi och använder måleri som ett reningsverktyg för all smärta och färg. Som en talisman för att nå en framtid parallellt med våra drömmar.” 

Heba Al Akkad, konstnär från Syrien. Hennes verk är som en dagbok över egna minnen i blandad teknik som kollage, måleri och skulptur.  

Bereen Darwish, konstnär från Syrien, undersöker identitet och förflyttning och dess påverkan på människor. Hon skapar mixed-mediaverk oftast med bläck, akvarell och tidningar. 

7/621/8 
Fråga mig istället c/o Angered
– Av unga skribenter

Plats: Angereds fönster.


Medverkande konstnärer: Nourulhuda Alghaib, Sam Bandani, Ritta Haider, Pasand Sabir, Alfa Södergran och Emma Wettfors Gustafsson.

Utställningen - som också är en publikation - är skapad av sex unga skribenter. De har undersökt dagens samtalsklimat och bland annat ställt frågan: hur bryter du dig fri från normer och vågar vara dig själv? Deltagarna har både reflekterat själva och intervjuat andra kring temat.  

Utställningen är en del av konstnärerna Atoosa Farahmand och Oscar Hagbergs projekt Fråga mig istället som de arbetat med sedan 2020. Ett projekt som utforskar vilka frågor människor är trötta på att få och vad de skulle vilja bli frågade istället.
Under hösten 2021 hade Farahmand och Hagberg utställningen Fråga mig istället i Hammarkullen konsthall. I samband med den arbetade de, tillsammans med handledarna Nontokozo Tshabalala och Veronica Odetunde, med de unga skribenterna som nu gjort sin egen version på temat.

Mer info: @fragamigistallet, https://fragamigistallet.cargo.site/ 

Projektet har möjliggjorts genom stöd av Leader längs med Göta Älv och GIBCA Extended. 

9/5–5/6 
Kropp och form genom generationer
- Bianca Casco och Lars-Ingvar Henriksson

Plats: Centrummontern.

Utställning Bianca Casco och Lars-Ingvar Henriksson

I den här utställningen visar vi två konstnärer från olika generationer (tid) och perspektiv. Bianca Casco, en ung konstnär som skapar lekfulla queerskulpturer. Lars-Ingvar Henriksson, pensionär, som genom träskulpturer gestaltar vardagen och människorna han möter. Utställningen blir till ett samtal mellan de två konstnärerna.

Bianca Casco är svensk-honduransk illustratör och berättare, baserad i Göteborg. Konsten berör teman som kropp, närhet, lesbiska icke-binära relationer, mellanförskap och gemenskap.

Lars-Ingvar Henriksson är pensionär och har arbetat med trä sedan han var 12 år. Han är medlem i föreningen Trätäljarna och har ställt ut sina verk bland annat på Kärra Bibliotek, Trägubbemuseet, Bohusläns museum, Bohussalongen och Repslagarmuseet. 

9/5–5/6
Vad betyder demokrati?
- Med elever från Angeredsgymnasiet

Plats: Angereds Fönster.

Utställning Vad är Demokrati

2022 är det val i Sverige. Under våren har elever vid Angeredsgymnasiet arbetat med temat demokrati i text, poesi, bild och form.
Utställningen består av deras verk.

9/5–5/6
Utställning med Karaktär
- Med bildelever från Kulturskolan Angered

Plats: Parkmontern.

Utställning med Karaktär

Bildelever från Kulturskolan i Angered visar sina personliga favoriter skapade i olika tekniker som blyerts, tusch, akryl, gips, tyg och grafik.

Layers of Creativity (LOC) lanserar en ny kreativ databas!  

 Layers of Creativity

Den ideella föreningen LOC lanserar en ny webbsida med Göteborgsprofiler inom kreativitet och kultur från underrepresenterade grupper. LOCs fokus är att lyfta kvinnor, icke-binära och/eller BIPOC. 

Se webbsidan: Layers of Creativity – Ett inkluderande kreativt community

Layers of Creativity är föreningen som lyfter lokala kreatörer, breddar Göteborgs kulturutbud och främjar gränsöverskridande samarbeten via evenemang, workshops och den kreativa databasen. LOC vill att flera lager av kreativitet ska kunna sammanstråla i Göteborgs kulturliv genom att bredda idén om vad konst, kultur och skapande kan vara. 
I samarbete med LOC och med stöd av Leader längs med Göta Älv.

Horisontell linje

Återkommande program

Onsdagar
Konstkurs

Start: 7/9.

Foto med två grafiska verk i rött och grönt med växtmotiv.

Prova olika tekniker inom teckning, måleri och kollage och olika material som blyerts, akryl och akvarell.

Ålder:
 Från 18 år. 
Handledare: konstnärerna Heba Al Akkad och Bereen Darwish.
Föranmälan: marja.fodorpataki@kultur.goteborg.se

Tio onsdagar:
 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 2/11, 9/11.
Kl. 17.30–19.30. Ateljén/Studion. Kursen är gratis.

Avdelare

Skapande skola

Skolor i Angered är välkomna att boka konstworkshops!

Skapande skola
Bild: Projekt från Nylöseskolan.
Handledare: konstnärerna Rachel Barron och Nathan Clydesdale.

Skolor i Angered är välkomna att boka konstworkshops hos oss. Antingen på Blå Stället i vår Ateljé eller så besöker konstnären skolan. Vi utgår från aktuell utställning i Konsthallen Blå Stället.

För mer info kontakta: marja.fodorpataki@kultur.goteborg.se

Avdelare