Konst / Utställningar

Bilder och konst kan vara startpunkt för samtal om livet och samhällsfrågorna. Konsthallen Blå Stället är vår stora utställningshall. Vi visar mindre utställningar i Blå Gången, i våra båda entréer och ibland på Innergården. Hammarkullen Konsthall drivs c/o Blå Stället och programmet läggs av ett konstnärligt råd.

https://www.instagram.com/carmenjedrzejak/Horisontell linje
Vill du få information om utställningar, workshops, konstnärssamtal?
Mejla din adress så får du direkt inbjudan till konstevenemangen!
Vill du boka en visning? Mejla till Emma Corkhill, producent

E-post: emma.corkhill@angered.goteborg.se

Konsthallen Blå Ställets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 12-17. Fredag-lördag: 12-16. Söndag: 13-16.

Gilla Konsthallen Blå Stället på Facebook.
Se även vad som händer på Hammarkullen konsthall.

Horisontell linje

KONSTHALLEN BLÅ STÄLLET
- UTSTÄLLNINGAR/PROGRAM

19/9 - 31/10
Johanna Gustafsson Fürst med gästkonstnärer

Johanna Gustafsson Fürst med gästkonstnärer

Johanna Gustafsson Fürsts arbeten undersöker sambanden mellan sociala system och individer - med fokus på relationen mellan kropp och språk, språkvåld och blivande.

Utställningen har sin bakgrund i det språkvåld som ingick i försvenskningsprocessen av Tornedalen och som återfinns idag i politiska förslag om neddragningar i modersmålsundervisning och förbud för andra språk än svenska under lektioner och raster.

I utställningen ingår även verk från andra inbjudna konstnärer: Makda Embaie, Sophie Vuković, Liv Strand och Lisa Torell samt en skrift, Stridsskrift med författaren och litteraturkritikern Sara Abdollahi som redaktör. Stridsskrift innehåller texter av Lars Raattamaa, Negar Naseh, Balsam Karam, Ida Börjel och Loretto Villalobos och är formgiven av Jonas Williamsson.

Vernissage kommer att ske i samband med Angereds bokmässa som i år blir digital. Det är även Göteborgsrelease för skriften Stridsskrift och ett samtal hålls med Johanna Gustafsson Fürst, Sara Abdollahi och Balsam Karam med Meira Ahmemulic som samtalsledare. Mer info kommer i programmet till Angereds bokmässa.

Pedagogisk inspiration för skolklasser, grupper och lärare

Horisontell linje

ÖVRIGA UTSTÄLLNINGAR I HUSET

(I utställningsytan "Angereds fönster" visas utställningar av och med människor och föreningar i Angered. Vill du visa eller berätta något - kontakta Emma Corkhill)

29/6–23/8
Stilleben och pusselbit

STILLEBEN OCH PUSSELBIT

Deltagare på kursen Måleri, teckning & skulptur ställer ut sina alster.
Under kursen har deltagarna arbetat med olika material såsom blyerts, akryl, akvarell och lera.
De har skapat och samtalat kring konstens möjligheter och betydelse.
Kursledare: Maryam Javidmehr och Nike Nilsson Falkholt
Parkmontern

1/7-20/8
A day, a picture, anywhere — Carlos Atenas

A day, a picture, anywhere — Carlos Atenas


Bilderna är tagna under fotografens resor, utflykter och promenader.

"Bilderna är tidlösa, varje bild visar en stund som har funnits någon gång, någonstans.Tiden i en bild försvinner i den stund man skapar den."

Jag heter Carlos Atenas och är född i Chile. Mitt intresse för fotografi började tidigt. Jag var 14 år gam-mal när jag höll en kamera i handen för första gången. Via en kompis fick jag möjlighet att lära mig denna fantastiska hobby. Under mina resor finns alltid en kamera till hands och efter varje resa har jag många bilder att visa för mina släktingar och vänner.
Kameran är alltid med, kameran är en del av mig.

1981 kom jag till Sverige och bestämde mig för att bosätta mig i Göteborg. Innan jag flyttade till Sverige reste jag i många länder, då jag under 1970-talet började arbeta till sjöss. Även efter ankomsten till Sverige fortsatte jag arbeta i den branschen. Genom mitt intresse för fotografi har jag förbrukat många kameror och tagit många bilder genom åren."
Angereds Fönstret


13/7 – 20/8
Peace beyond the words - Fred bortom orden
Ett konstprojekt av Azadeh E. Zaghi

Peace beyond the words - Fred bortom orden  Ett konstprojekt av Azadeh E. Zaghi

Azadeh E. Zaghi är konstnär, curator och pedagog, verksam i Göteborg sedan 2008. Senaste året har hon hållt flagg-workshops med olika grupper, barn och vuxna. Hon ställer frågan ”Hur ser fred ut?” och samlar berättelserna bakom bilderna.

28-29/7 håller Azadeh en workshop i på Blå Stället.
Då kommer utställningen att växa med fler bilder av fred.
Hur ser fred ut?
Om du inte får använda ord?
Bara färg och form?
Prata om din historia och gör din egen fredsflagga!
Vi bygger ett fredstorn!

Azadeh har en Masterexamen från Akademi Valand och en BA i Fine Arts från Art and Architecyure University i Iran. Hon har fortsatt studera Kritisk Pedagogik och projektledning och undervisat inom kursen Art, Pedagogy and Social Actions vid Akademi Valand.
Centrummontern

5/9-23/10
Digital Konst — Rubina Aslam/Ruby Red

RubyRed

Under sitt alias RubyRed skapar Rubina Aslam digital konst influerad av japansk Manga. Rubina är 20 år och bor i Angered.
Vernissage 5/9 kl 12.30 i Blå Gången med efterföljande mangaworkshop kl 13 i Studion med Vendela Berglin.
Angereds Fönster.

1/9-23/10
Poesi — Sara Garib och Carmen Jedrzejak

Sara Garib och Carmen Jedrzejak

I samband med Angereds bokmässa vi uppmerksamma två unga poeter från Angered:

Sara Garib är 21 år och läser till logoped. Hon har nyligen släppt sin första diktsamling – Bakom Höghus. Hon har även tidigare vunnit GP:s skrivartävling med sin dikt “Hannah Montana” och en tredjeplats i Ortens bästa poet.

Carmen Jedrzejak är 24 år och studerar just nu filmisk gestaltning på HDK-Valand. Hon är filmregissör, manusförfattare och poet. Hon har ett Instagramkonto med löpande publicering av poesivideo.
Centrummontern.

Lördag 5/9
Workshop: Teckna Manga med Vendela Berglin

Manga Vendela Berglin
Bild: Vendela Berglin inspirerad av mangaserien Bleach av Kubo Tite.

Kom och teckna manga med Vendela Berglin. Vendela undervisar i serieteckning och Manga men arbetar också med att rita spelfigurer för rollspel både i Sverige och utomlands. Workshopen sker i samband med vernissage för Rubina Aslams utställning i Angereds fönster samma dag kl 12.30.
Kl 13-15. Studion. Fri entré men begränsat antal platser så kom i tid.

vendelaberglin.tumblr