Skrivarverkstad på spanska.

"Söndagsöppet"

Söndagsöppet kallas de mixade program vi har varje söndag kl 13-15. Programmen genomförs i nära samarbete med föreningar - främst i Angered. Föreningar får möjlighet att visa upp sin verksamhet och du får ta del av roliga aktiviteter. Kanske vill du och din förening medverka?Kulturhuset Blå Stället har öppet kl 10-16 på söndagar. Även Angereds bibliotek är öppet. Så välkommen hit även på söndagar!

Kanske vill du och din förening medverka?
Har du frågor eller förslag på idéer? Kontakta programproducent:

Gloria Esteban. Tel: 0725-05 07 94.
E-post: gloria.esteban@angered.goteborg.se

Söndag 27/1
Konsert: El cuervo y los brujos

El Cuervo Pajón på Europaturné 
Unikt tillfälle - enda konserten i Angered

El Cuervo y Los Parejes
Hugo El Cuervo Pajón är dragspelare från Argentina med många års erfarenhet som musiker, kompositör och arrangör både av folkmusik och folkdans. 
Här ackompanjeras han av Göteborgsbaserade artister.
Kl 13-15. Stora Scenen. Fri entré.

 

Söndag 3/2, 3/3, 7/4, 5/5
Tedans med Bengt Åkerberg

Tedans med Bengt Åkerberg

Låt pulsen dunka i takt med musiken, du blir inte besviken.
Bengt spelar foxtrot, bugg med flera så kom och dansa ännu mera!

Kl 13.30. Stora Scenen. Fri entré. Vi bjuder på fika!

 

Söndag 10/2
Start - Skrivarverkstad (på spanska)

Skrivarverkstad
Lär dig hur du börjar skriva dina memoarer. Kursen är riktad till alla som drömmer om att bli författare. Kursledare: Angelica Riquelme.
Kurstillfällen: söndagar, 10/2, 10/3, 14/4 och 12/5. Begränsat antal platser.
Anmäl dig senast 8/2 till Gloria Esteban, programproducent: gloria.esteban@angered.goteborg.se eller på telefon: 072 50 50 794.
Kl 13-15. Pergolan. Gratis.


Söndag 10/2
Möt Romano Center i Väst!

Romano Center
Fotograf: Maja Kristin Nylander.
En kommunal verksamhet inom Göteborgs Stad som arbetar för romers rättigheter och möjligheter. Hur arbetar de? Vilka är de? Hur arbetar de för romers rättigheter och möjligheter? Var finns de? Prata med Romano Center och ställ dina frågor, fika och ha en trevlig stund. 
Även visning av den romska filmen Jacques Léonard, El Payo Chac av Yago Leonard (dokumentär, 61 min.). Franskt tal, engelsk text.

OM FILMEN: dokumentären handlar om den franska äventyraren och fotografen Jacques Léonards spännande liv (född i Paris 1909, död i Girona 1995).
Fotografen förälskade sig i den romska kvinnan Rosario Amaya och bosatte sig med henne i Barcelona under 20-talet.

I dokumentären skildras hans liv med den romska minoriteten, i femton år var hans arv lagrat i ett förråd. Först när hans barn Santiago och Alex började rota i faderns efterlämnade ägodelar upptäcktes tre tusen negativbilder, bilder som i huvudsak har romerna och romskt liv som tematik. Hans fru Rosario fanns rutinmässigt med på bilderna, Léonard levde med romerna som en familjemedlem vilket gav honom möjlighet att på ett mycket autentiskt sätt porträttera det verkliga livet inom ramen för familjens intima sfär. Det gör honom till en betydelsefull skildrare av den romska kulturen för en bredare publik.

Cirka 18.000 av Léonards negativbilder har förvärvats av Barcelonas fotografiska arkiv sedan oktober 2010.

www.youtube.com/watch?v=KCJCZQOy0xk
www.youtube.com/watch?v=lTjU6LvYzRg
Kl 13-15. Stora Scenen. Fri entré.

 

Söndag 17/2
Dionisio Salas Astorga - författare på besök!

Samtal på spanska.

Dionisio Salas Astorga

Samtal med den chilenske författaren och poeten Dionisio Salas Astorga som berättar om sitt skrivande och sina böcker och presentera teman: ”Panorama de la poesia argentina contemporanea. Los herederos de Borges”. Dionisio Salas är på besök i Sverige och i Finland. Samtalet leds av Jose Romero, författare och poet och en av initiativtagare till Angereds bokmässa.
Samtal på spanska.
Kl 13-15.15. Stora Salongen. Fri entré.

 

Söndag 17/2
Konsert med KSmJA

KSmJA

KajStefans med Jan-Anders är orkestern som spelar och sjunger dansvänlig musik med svängiga och rockiga rytmer men också vals och någon tryckare. Medlemmar i orkestern är Stefan Almqvist, Kaj Gustafson, Carl-Henrik Lytkens, Jan-Anders Olausson och Michael Osbeck.
Kl 13-15. Stora Scenen. Fri entré.

 

Söndag 24/2
Sagoläsning och karnevalsdans

Sagor och karnevalsdans

Alla barn älskar att lyssna på sagor. Och tänk på att få lyssna på sagor på ett roligt sätt! Efter sagoläsning är det dags att dansa karneval. Kom gärna utklädd! Med Maria Clara Neto Andersson  som startade sagoläsningsprojekt på Föreningen Brasil Sverige. Idag gästas hon av dansaren och artisten Jamerson Nascimento. 
I samarbete med föreningen Brasil Sverige.
Kl 13-15. Stora scenen. Fri entré.

 

Söndag 3/3, 7/4, 5/5
Tedans med Bengt Åkerberg

Tedans med Bengt Åkerberg

Låt pulsen dunka i takt med musiken, du blir inte besviken.
Bengt spelar foxtrot, bugg med flera så kom och dansa ännu mera!

Kl 13.30. Stora Scenen. Fri entré. Vi bjuder på fika!

 

Söndag 10/3
Musik: Canciones de Matilde 
Gitte Pålsson sjunger visor av Matilde Casazola 

Gitte Pålsson sjunger visor av den bolivianska sångerskan och poeten Matilde Casazola. Hon kommer också att framföra några av sina egna visor men tyngdpunkten ligger på Matildes poetiska visor "Canciones de Matilde” som hon framför på både spanska och svenska. På Blå Stället ackompanjerar hon sig själv på gitarr. 
I samarbete med Boliviagruppen.
Kl 13-15.15. Stora Scenen.

Canciones de Matilde

Gitte Pålsson har sjungit Matilde Casazolas sånger sedan 1983 då hon kom till La Paz för att arbeta som volontär för föreningen Svalorna i Pampahasi. Fortfarande arbetar hon för och med aymaraindianerna i Pampahasi som nu har förskola, fritidshem, musikverkstad, bageri  och äldreboende, allt i egen regi som det gräsrotsprojekt, det alltid varit. Det var när Matilde Casazola var Gittes gitarrlärare i La Paz och redan 1984 sjöng hon Matildes visor.

2012 började Gitte att samarbeta med sin gode vän, gitarristen Juan Carlos Cordero. Detta ledde till ett mycket fruktbart artistiskt samarbete och en skivinspelning. Matilde Casazola blev deras mentor under repetitionsarbetet och skivan spelades in i Matildes hemstad Sucre 2014. 2015 gav hon äntligen ut Matildes poetiska visor på CD, med Juan Carlos som ackompanjatör och där hon sjunger både spanska och svenska, i översättning av Johan Cronehed och Gitte Pålsson.

CD:n "Canciones de Matilde” och duon Pålsson/Cordero fick ett genombrott under debutturnén i Bolivia under januari 2015, som genomfördes med bidrag från Konstnärsnämnden.Tillsammans har de framfört Matildes sånger i Sverige, Bolivia och Chile. Gitte har framträtt med Canciones de Matilde i Frankrike i Argentina och i Danmark. 

Läs mer om Canciones de Matilde på www.gitte.nu
Canciones de Matilde på Facebook

 

Söndag 17/3

Program kommer inom kort.

 

Söndag 24/3
Latinamerikansk musik med Quipus

Quipus

Quipus spelar och sjunger latinamerikansk musik och bjuder på en repertoar där rytmer som huapango, huayno och salsa möter Evert Taube i hans visor från Latinamerika.
Kl 13-15.  Stora Scenen. Fri entré.

 

Söndag 31/3
VÅGA! Mode-kläder-design

Våga!

Tillskärarakademin i Göteborg och Stenebyskolan visar studentprojekt och berättar om sina korta kurser.
Kl 13-15. Stora Scenen. Fri entré.

 

Söndag 7/4, 5/5
Tedans med Bengt Åkerberg

Tedans med Bengt Åkerberg

Låt pulsen dunka i takt med musiken, du blir inte besviken.
Bengt spelar foxtrot, bugg med flera så kom och dansa ännu mera!

Kl 13.30. Stora Scenen. Fri entré. Vi bjuder på fika!

 

Söndag 14/4

Program kommer inom kort.