Temba Bemba och Ras Kerry - två av banden som gästar Blå Stället i höst.

Musik & Dans

Musiken på Blå Stället spänner över visor, rock, singer-songwriters, folkmusik och dansanta rytmer från hela världen.


Vill du spela eller föreslå band? Kontakta producent:
Dubravko Grdic. Tel: 031-365 17 12.
E-post:
dubravko.grdic@angered.goteborg.se

MUSIK

Söndag 8/9
KULTURARVSDAGEN I ANGERED!

Kulturarvsdagen 2019
Grupo Bolivia och Mexicas.
Sokadija
Den kroatiska folkmusikgruppen Sokadija.

Varje år, andra helgen i september, arrangeras evenemanget Kulturarvsdagen. Då äger hundratals aktiviteter rum över hela Sverige där kulturarv och kulturmiljöer står i fokus.
Här kan du se vilka arrangemang som anordnas i Västergötland.
Kulturarvsdagen ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. En mångfald av kulturmiljöer som alla, oavsett bakgrund, kan göra anspråk på, är viktigt för ett samhälle som håller ihop.

Temat för 2019 är Konst och underhållning och handlar om allt från konsthantverk och litteratur till teater, levande rollspel, cirkuskonst , scen- och bildkonst och olika konserter och kulturfestivaler. Konst och underhållning som så ofta förenar Europa.

Kulturarvsdagen är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program European Heritage Days som årligen lockar över flera miljoner besökare till mer än 70 000 lokala evenemang. Samtliga Europarådets medlemsstater deltar i European Heritage Days. Det är det mest firade gemensamma kulturevenemang som delas av Europas medborgare.

Riksantikvarieämbetet är nationell samordnare för European Heritage Days i Sverige och arrangerar Kulturarvsdagen i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

I samarbete med kulturföreningarna Grupo Bolivia, Mexikas och Sokadija.

Kl 13-15.30. Stora Scenen. Fri entré.

Onsdag 11/9
MUSIKCAFÉ: A TRIBUTE TO BOB MARLEY

Ras Kerry

Ras Kerry från Sydafrika sjunger Bob Marleys sånger och egna reggaesånger med all den känsla och vibrerande spel som reggaen kräver. Var beredd på en gungande, svängande musikkväll med Ras och reggaebandet när de kommer Marleys musik nära. Vi röjer framför scenen så ni kan koppla in er på rytmen.
Ras Kerry: sång, Andrew Mercado: bas, Jim Adler: gitarr, Jack Liedström: keyboard, Alismir Jugo: trummor.
Kl 19. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Onsdag 25/9
MUSIKCAFÉ: SALSADANS MED TEMBA BEMBA

Temba Bemba

Temba Bemba startade i Angered och spelar latinamerikansk musik, huvudsakligen salsa, men även cumbia, merengue, cha cha cha, och rumba. Bandet består av 9 musiker och med många kvinnliga medlemmar. De spelar kända och egna sånger, även svenska låtar med salsatakt. Vi gör plats för dans så ta på era bästa danskläder och sväng loss till Tembas medryckande rytmer.
Kl 19. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Onsdag 9/10
MUSIKCAFÉ: JADED JANE - SOULFULL POPDUO

Jaded Jane

Bröderna Axel och Adam är uppvuxna i Hammarkullen och har alltid varit måna om att föra samman människor genom musik. I 10 år åkte de fram och tillbaka till New York för att uppträda, producera och skriva musik. Tillbaka i Göteborg fortsätter de sprida sin musik och sitt budskap om kärlek, mångfald och gemenskap. Gruppen är aktuell med sitt nya album kallat ”117” i höst.
Axel Olsson: sång, piano, Adam Olsson: sång, bas.
Kl.19. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Onsdag 23/10
MUSIKCAFÉ: LA MARIAKA - ÖVER NORDAMERIKAS GRÄNSER

La Mariaka
La Mariaka. Foto: Anders Göransson.

Denna skönsjungande duo spelar smäktande mexikanska valser, sträva Joni Mitchell-tolkningar, svängig huapango och kryddar med strängade drömmar, viskande bilder, skönsång, vågat gitarrspel och mycket mer.
Marianne Holmboe (längst fram på bilden): sång och elgitarr, Rebecka Gabriel: sång och gitarr.
Kl 19. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Fredag 25/10
KULTURNATTA: SMAKPROV FRÅN AFRIKA

Kulturnatta

Upplev den afrikanska kontinenten genom dans, musik och berättelser om de många afrikanska folken. Prova på afrikanska danser under ledning av Dias Nsumbu som ger smakprov från flera delar av Afrika och berättar om kulturerna.
Medlemmar från föreningen Afrokultur bjuder på show.
Kl 18.30. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Torsdag 31/10
PLANETA FESTIVAL: NOQTE

Planeta Festival: Noqte
Maryam Javidmehr. Foto: Hanna Tazarvi.

Planeta Festival: Noqte
Anna Ottertun. Foto: Stig-Magnus Thorsén.

Musikerna i Noqte hälsar: ”En klingande kulturkram från oss till er, från mellanöstern till västern." Premiär för ett samarbete mellan musikerna Maryam Javidmehr och Anna Ottertun. Anna är från Göteborg men med ett stort irakiskt kulturarv (ensemblen "Sumer") och sjunger och spelar slagverk. Maryam är från Qazvin, Iran och spelar ett urgammalt persiskt instrument, tanbour och oud. Spännande gäster är också inbjudna!
Läs mer om Planeta Festival här.
Kl 19. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Onsdag 6/11
MUSIKCAFÉ: ”HUNDSTJÄRNAN” - DAVID BOWIE PÅ SVENSKA

Hundstjärnan

Hundstjärnan spelar David Bowies låtar med svenska texter som de själva skrivit, mer eller mindre nära originaltexterna. Clara Hållén och Petter Lantz sjunger, spelar gitarr och bas. Leo Rehnberg spelar percussion. Clara och Petters första Bowietolkning var ”Vackra människor” vars originaltitel är ”Oh you pretty things”. Genom att försvenska texterna försöker de göra dem mer aktuella för vår tid när de skriver utifrån Göteborg idag istället för London på 60-talet.
Kl 19 Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Onsdag 20/11
MUSIKCAFÉ: SONANDO - CUMBIA FRÅN VARMARE BREDDGRADER

Sonando

Sonando är ett salsaband med sju musiker från Colombia, Uruguay, Nicaragua, Chile och Sverige. Flera av medlemmarna har spelat på Göteborgs salsascen i årtionden medan andra mer nyligen kommit till Sverige. Bandets fokus är en dansant repertoar med salsa och närliggande stilar som cumbia och cha cha cha. Ta med dig dansskorna, eller sitt och njut av den latinamerikanska atmosfären som för tankarna till varmare breddgrader!
Kl 19. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Onsdag 4/12
MUSIKCAFÉ: STOR KÖRSÅNG MED JOYVOICE

Joyvoice

Kören Joyvoice består av 30-40 sångare och sjunger allt från klassiker som The sound of Silence av Simon & Garfunkel till nya pärlor som Castle on the Hill av Ed Sheeran. De egna tolkningarna - och ett stort sound med bakgrundsmusik - ger ett både mäktigt och känsligt intryck på publiken varhelst de sjunger.
Kl 19 Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Söndag 8/12
DANSVÄNLIG MUSIK MED KSMJA

KSmJA

KajStefans med Jan-Anders är orkestern som spelar och sjunger dansvänlig musik med svängiga och rockiga rytmer, men också vals och någon tryckare. Vi som är med i orkestern heter Stefan Almqvist, Kaj Gustafson, Carl-Henrik Lytkens, Jan-Anders Olausson och Michael Osbeck.
Kl 13-15. Stora scenen. Fri entré.

Söndag 15/12
TRADITIONELLT JULFIRANDE PÅ BLÅ STÄLLET

Julfirande

Välkommen till den traditionella julfesten för alla åldrar. Levande musik, dans kring granen, fika, pepparkakor. Och tomten kommer! Ett samarrangemang med Blå Ställets Vänner.
Kl 13-15. Stora Salen. Fri entré.

TEDANS

Söndag 1/9
TEDANS MED STEFAN NILSSON

Tedans med Stefan Nilsson

Stefan Nilsson spelar traditionell dansbandsmusik och gammeldans. Han har spelat med Schytts och Kurt Haagers och nu sjunger han och spelar keyboard och saxofon.
Kl 13.30-15. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Söndag 6/10
TEDANS MED BENGT ÅKERBERG

Tedans med Bengt Åkerberg

Bengt Åkerberg spelar keyboard och sjunger dansant musik på svenska och engelska. Så här rimmar Bengt: "dansa, skratta och ha kul. Fullt ös ända till jul!"
Kl 13.30-15. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Söndag 10/11
TEDANS MED STEFAN NILSSON

Tedans med Stefan Nilsson

Stefan Nilsson spelar traditionell dansbandsmusik och gammeldans. Han har spelat med Schytts och Kurt Haagers och nu sjunger han och spelar keyboard och saxofon.
Kl 13.30-15. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

Söndag 1/12
TEDANS MED BENGT ÅKERBERG

Tedans med Bengt Åkerberg

Bengt Åkerberg spelar keyboard och sjunger dansant musik på svenska och engelska. Så här rimmar Bengt: "dansa, skratta och ha kul. Fullt ös ända till jul!"
Kl 13.30-15. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

ARGENTINSK FOLKDANS

SÖNDAGAR - WORKSHOP

Argentinsk dans

Kom och dansa de argentinska folkdanserna chacarera och zamba varannan söndag i höst. Kursen kräver inga förkunskaper och du kan gå alla gånger eller bara någon enstaka gång. Vi fokuserar på att känna rytmen i kroppen och att leka med den i olika moment.
Anmälan görs till cecilia.thoren@gmail.com
Kl 13-15.30. Fri entré. Start 1/9.

LINEDANCE

TISDAGAR - NYBÖRJARKURS

LInedance nybörjarkurs

Linedance är en rolig aktivitet där du tränar koordination, minne, smidighet och uthållighet. Det är en social dans men utan partner. Observera att det behövs minst 10 anmälda till varje kurs för att starta. Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid för­sta tillfället. Du behöver anmäla dig även om du gått kurs tidigare.
För anmälan och frågor mejla: traffpunkter@angered.goteborg.se
eller ring: 072-855 31 67.
I samarbete med Träffpunkter i Angered.
Kl 13-14. Danssalen. Kostnad: 200 kr/10 tillfällen.
Start 8/10. Med reservation för lov och helgdagar.

Vad är Träffpunkter i Angered?
Träffpunkter i Angered är en öppen mötesplats som riktas främst till dig som är senior, men alla är välkomna! Vi har öppet helgfria veckodagar och hit kan du komma för att skapa och delta i aktiviteter kring till exempel hälsa, kultur, mat och musik. Är du intresserad av att veta mer om verksamheten eller har du egna idéer som du vill dela med dig av? Oavsett vilket så är du varmt välkommen att kontakta någon av våra äldrekonsulenter nedan:
Telefon: 072-855 31 67 eller 070-512 78 36.

TORSDAGAR - FORTSÄTTNINGSKURS

LInedance fortsättningskurs

Kursen är för dig som har dansat tidigare och önskar lite högre tempo.
Observera att det behövs minst 10 anmälda till varje kurs för att starta. Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid för­sta tillfället. Du behöver anmäla dig även om du gått kurs tidigare.

För anmälan och frågor mejla: traffpunkter@angered.goteborg.se
eller ring: 072-855 31 67.
I samarbete med Träffpunkter i Angered.
(Läs mer om Träffpunkter i Angered ovan!)
Kl 13-14. Danssalen. Fri entré.
Start 10/10. Med reservation för lov och helgdagar.

DANSFÖRESTÄLLNINGAR

Lördag 14/9
GRYNING

Gryning

Dansföreställningen GRYNING tar sin startpunkt i Chiune Sugiharas gärningar. Han var en japansk diplomat i Litauen under andra världskriget. Mot order gav han transitvisum till flyktingar. Med ett abstrakt rörelsespråk tas publiken med på en resa som berör känslor och händelser från den här perioden - känslor som är lika aktuella idag.
Chiune fann solidaritet med mänskligheten, snarare än med nation eller etnicitet. GRYNING tar fasta på ljuset i mörkret.
Ett samarbete mellan PAx och Blå Stället.
PAx - Performing Arts Multiplied med stöd av Göteborgs Stad PRONTO.

Kl 13. Angereds Stadspark. Fri entré.

Logotyp Göteborgs Stad

Lördag 14/9 och onsdag 18/9
DANSWORKSHOP: GRYNING

Gryning dansworkshop

Tillsammans utforskar vi modern dans. Deltagarna kommer att prova på några av de danser PAx uppträder med, samt skapa nya danser under ledning av Kyrie Oda och Love Hellgren.
Varje tillfälle är en egen workshop och du kan välja om du vill gå på en eller båda.

Ett samarbete mellan PAx och Blå Stället.
PAx - Performing Arts Multiplied med stöd av Göteborgs Stad PRONTO.

Lördag 14/9 kl 14. Stora Salongen. Fri entré.
Onsdag 18/9 kl 18. Stora Salongen. Fri entré.

Anmälan krävs! Mejla: petra.ahlqvist@angered.goteborg.se

Logotyp Göteborgs Stad