Medialabb

Film! Ljud! Grafik! Podcast! Animation! Foto! Webb! Välkommen till Blå Ställets nya MediaLabb - ett kreativt ställe där du, 16 år och uppåt, har möjlighet att fördjupa dig inom digitalt skapande.

Hör av dig om du har frågor om Medialabb!
E-post: medialabb@angered.goteborg.se

Följ Medialabb på Facebook

För Covid-19 följer vi riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Göteborgs Stads policy. Välkommen hit - men håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

Torsdagar
Filmplats Co:Laborate

OBS! Endast för redan anmälda deltagare!

Filmplats!

I höst ska det göras en webbserie där varje Filmplats gör ett avsnitt. Vi utgår ifrån ett färdigt manus och vi kommer att ha 7 inspelningsdagar, en för varje Filmplats. Manus har skrivits under sommaren av några deltagare från varje Filmplats

När Filmplats startar i början av september har vi workshops där vi gör övningar och går igenom allt från bearbetning av manus, till ljus, ljud, scenografi, kamera och mycket mer. Deltagarna hittar utifrån sitt intresse en roll i filmteamet. Vi kommer att samarbeta med några unga skådespelare som deltar i alla avsnitt och som skådespelar tillsammans med deltagare från respektive Filmplats.

Utöver webbserien kommer vi även ha fokus på finansiering och visa hur en kan söka pengar till sin filmidé. Vi kommer att jobba med praktiska övningar för att formulera och pitcha sin filmidé. I slutet av hösten erbjuds deltagarna att pitcha för en riktig jury med chans till ett mindre stöd.

Filmplats gör även i år en resa till Novemberfestivalen i Trollhättan, med seminarium, möjlighet att se massa film, träffa andra filmare och inte minst kommer vi i samband med festivalresan att ha visning av Filmplats filmer!

Ett samarbete med Filmplats som drivs av KulturUngdom med stöd från Arvsfonden.
Läs mer och anmälan (senast 9/9) på Filmplats.

  • 27/8 Webbworkshop
  • 10/9 Workshop
  • 17/9 Workshop
  • 4/10 Inspelning
  • 15/10 Workshop
  • 29/10 Gästworkshop
  • 12/11 Workshop
  • 26/11 Coachworkshop
  • 3/12 Workshop

Kl 17-19.30. Studion.

Torsdag 19/11 + 10/12 och 17/12
Poddcafé

Har du en egen podd eller vill du börja podda? Här kan du sitta och jobba med ditt material, träffa andra poddare, få hjälp att komma igång eller dela med dig av din kunskap till andra över en kopp kaffe. Vi har två kompletta redigeringsrum till utlåning.
Vill du börja podda? Få en kort introkurs (endast 4 platser per tillfälle!).
Anmäl dig till medialabb@angered.goteborg.se).
Kl. 17-19. Studion och Medialabb.


Horisontell linje

Vad är MediaLabb?

Blå Stället MediaLabb är ett pilotprojekt av Kulturhuset Blå Stället med inriktning digital media. Här kan du som är 16 år och uppåt bli medlem och få stöd, inspiration och handledning att komma igång med ett projekt. Kanske vill du spela in en kortfilm, göra poddradio, designa en webbsida, testa på animation eller lära dig göra en musikvideo?

Du behöver inga förkunskaper, bara en idé till ett projekt eller ett område du skulle vilja fördjupa dig inom. Vi kommer anordna kurser och workshops inom olika områden men som medlem krävs det att du kan och vill arbeta självständigt och genom att testa dig fram också lära dig själv!

Här finns både avancerade och enklare programvaror samt utrustning som kameror, stativ, ljus, mikrofoner, hörlurar m.m som medlemmar kan boka och låna.
Under första perioden kommer vi fokusera på filmskapande av olika slag samt hur man gör sin egen poddradio. Vi kommer anordna ett antal olika workshops och kurser för inspiration och grundläggande “tänk” inom dessa ämnen samt lite mer specifika, ingående kurser för de som vill fördjupa sig ytterligare.

Mejla Blå Ställets Medialabb för att bli medlem!

Lista över utrustning för utlån

Som medlem kan du låna datorer, kameror, stativ objektiv, ljud- och ljusutrustning med mera.
Se hela listan i PDF:en nedan! (Med reservation för ändringar!)