Medialabb

Film! Ljud! Grafik! Podcast! Animation! Foto! Webb! Välkommen till Blå Ställets nya MediaLabb - ett kreativt ställe där du, 16 år och uppåt, har möjlighet att fördjupa dig inom digitalt skapande.

Hör av dig om du har frågor om Medialabb!
E-post: medialabb@angered.goteborg.se

Följ Medialabb på Facebook

Kurserna kräver föranmälan till medialabb@angered.goteborg.se. 
Du kan tidigast anmäla dig cirka två veckor före kurstillfället!


Program och kurser

 

Måndag 10/9 OBS NYTT DATUM! 
Grundkurs: Adobe Lightroom

(Aktiviteten flyttad från onsdag 5/9)

Vi går igenom funktionerna och verktygen i programmet och lär oss
grundläggande bildbehandling.
Obs! Föranmälan från 22/8!
Kl 17.30-20. MediaLabb. 

 

Onsdag 10/10
Grundkurs: Redigera video i Adobe Premiere Pro

Lär dig klippa och redigera video i Adobe Premiere. Vi går igenom grundfunktionerna och huvudmomenten och testar att klippa i befintligt material.
Obs! Föranmälan från 26/9.
Kl 17.30-20. MediaLabb.

 

Lördag 13/10
Fördjupningskurs: Premiere Pro

Filmaren och manusförfattaren Annika Ivarsson ger en fördjupad insikt i klippteknik och Premiere Pro i allmänhet. Annika Ivarsson är utbildad vid IHTV i Göteborg och Högskolan Dalarna. De senaste åren har hon klippt dokumentärfilmerna Burka Songs 2.0, Gretas Guide till Galaxen och Vid sidan av vägen. Det underlättar att kunna grunderna i Adobe Premiere men ingen förkunskap är nödvändig.
Obs! Föranmälan från 26/9.
Kl 13-16. MediaLabb.

 

Onsdag 24/10
Grundkurs: Illustrera i Adobe Illustrator

Vi lär oss använda de olika verktygen och går igenom tips och tricks för att skapa ett grafiskt material för webb och tryck.
Obs! Föranmälan från 10/10.
Kl 17.30-20. MediaLabb. 

Vad är MediaLabb?

 

Skicka in din intresseanmälan här
 

Blå Stället MediaLabb är ett pilotprojekt av Kulturhuset Blå Stället med inriktning digital media. Här kan du som är 16 år och uppåt bli medlem och få stöd, inspiration och handledning att komma igång med ett projekt. Kanske vill du spela in en kortfilm, göra poddradio, designa en webbsida, testa på animation eller lära dig göra en musikvideo?

Du behöver inga förkunskaper, bara en idé till ett projekt eller ett område du skulle vilja fördjupa dig inom. Vi kommer anordna kurser och workshops inom olika områden men som medlem krävs det att du kan och vill arbeta självständigt och genom att testa dig fram också lära dig själv!

Här finns både avancerade och enklare programvaror samt utrustning som kameror, stativ, ljus, mikrofoner, hörlurar m.m som medlemmar kan boka och låna.
Under första perioden kommer vi fokusera på filmskapande av olika slag samt hur man gör sin egen poddradio. Vi kommer anordna ett antal olika workshops och kurser för inspiration och grundläggande “tänk” inom dessa ämnen samt lite mer specifika, ingående kurser för de som vill fördjupa sig ytterligare.

Lista över utrustning för utlån

 

Som medlem kan du kan låna datorer, kameror, stativ objektiv, ljud- och ljusutrustning med mera.
Se hela listan i PDF:en nedan!