Torsdag 13/2 Miniföreläsning om Uzbekistan - Sidenvägens pärla med Gabriel Brunegård.

Livat i Blå Gången

När du kommer in på Kulturhuset Blå Stället ser du direkt en lång korridor. Det är Blå Gången och det är den vi vill liva upp! Och det gör vi med musik, berättelser, fotovisningar, matpresentationer, workshops, pyssel och knåp och annat som vi kommer på. Välkommen att slå dig ner om du har vägen förbi...

Har du frågor eller förslag på idéer? Kontakta programproducent:
Gloria Esteban. Tel: 0725-05 07 94.
E-post: gloria.esteban@angered.goteborg.se

Horisontell linje
Torsdag 3/9
Jämställdhet – med fokus på mayakvinnor i Guatemala


En föreläsning om hur synen på kön påverkar situationen för mayakvinnor i Guatemala. Celice Bergendahl från Från Sida Alumni delar med sig av sina erfarenheter från att ha gjort praktik på en organisation som arbetar med att stärka mayakvinnor i Guatemala. Kan djupt rotade attityder om kvinnligt och manligt förändras? Och i så fall hur?
Kl 18-19. Blå Gången. Fri entré.

Torsdag 17/9
Varför större jämlikhet ger mer på tallriken


Hunger är främsta dödsorsaken i världen och trots att vår planet har försett oss med enorma resurser har ojämlik tillgång och ineffektiv hantering lämnat miljontals människor undernärda. Genom en djupdykande och interaktiv föreläsning kommer Hibaakh Jamac från Sida alumni, förklarar mer om vad ojämlikhet är och hur detta påverkar människors rätt till näringsrik mat - och delar med sig av sina erfarenheter från sin fältstudie i Kigali, Rwanda.

Vi kommer även diskutera Globala målen, speciellt mål 2 och 3 som handlar om hunger och ojämlikhet, för att lära oss mer om hållbar utveckling och utvecklingsfrågor.

"Mitt namn är Hibaakh Jamac och under sommaren förra året fick jag möjligheten att åka på en fältstudie till staden Kigali i Rwanda för att samla in material till min kandidatuppsats genom ett stipendium från SIDA. I min studie undersökte jag hur en ideell organisation i hjärtat av Rwanda arbetade med att förbättra chanserna för jordbrukare i landet och hur dem arbetar med hållbar jordbruksutveckling. I ett land där majoriteten av befolkningen arbetar inom jordbruk spelar jordbruksorganisationer en stor roll i att förbättra livssituationen för landets invånare. I min föreläsning kommer jag dela med mig av mina erfarenheter från min fältstudie i Rwanda samt utmaningar och möjligheter som kommer från att arbeta med i utveckling i ett land i Afrika."
Kl 18-19. Blå Gången. Fri entré.