En tidigare utställning med Fredrika Andersson och Sofia Eliasson. Foto: Hendrik Zeitler.

Hammarkullen konsthall

Du hittar Hammarkullen konsthall på Hammarkullens underjordiska spårvagnshållplats. Linje 4, 8, 9. Stanna upp en minut...och se konsten innan du far vidare.

Följ Hammarkullen konsthall på Facebook.
Pedagogisk inspiration för skolklasser, grupper och lärare.

Arkiv våren 2018
Arkiv hösten 2018
Arkiv 2019

Se även vad som händer på Konsthallen Blå Stället.

För Covid-19 följer vi riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Göteborgs Stads policy. Välkommen hit - men håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR

28/831/10
ORION


Utställningen är en serie fotografier av Mona Hussein, ung fotograf boende i Hammarkullen. Hennes drivkraft är att visa bilder i offentligheten som hon själv önskat se när hon växte upp i Göteborg. Om utställningen Orion säger hon - "Det är en utställning som inte handlar om vad du ser, utan hur du ser på den".
Vernissage 28/8 kl 16.30.

3/721/8
Bortom / Beyond

Bortom / Beyond

Under tre veckors tid har nio unga från Angered jobbat fram olika verk.
Med utgångspunkt mänskliga rättigheter har olika uttryck tagit form. Verken belyser orättvisor som uppstår i samhälle och är tagna från individernas egna erfarenheter samt rådande politik kring rasism, diskriminering, islamofobi, afrofobi, migration, sexuell läggning och kvinnors rättigheter.
Vernissage 3/7 kl 13-15. Vi bjuder på fika och musik.

7/2—18/6
Vi möts i paradiset
Ikram Abdulkadir

Ikram Abdulkadir
Foto: Ikram Abdulkadir.

Läs recension i Göteborgs-Posten 20-02-13

"Titel på bildserien är "Vi möts i paradiset" och med den försöker jag utforska en tid i mitt liv som tonåring där jag försökte finna min egen identitet och meningen med livet och systerskapet jag fann på vägen."

Ikram Abdulkadir är fotograf med bas i Malmö. Hon driver instagramkontot – @ikramianism där hon visar sina bilder för en stor skara följare. Hon arbetar med fotografiska porträtt på människor hon har i sin närmiljö inte sällan sin syster och familj och fångar med känsla obevakade ögonblick i livet.

OBS! FLYTTAT TILL SENARE TILLFÄLLE!
Den Fjärde Urbana Revolutionen
Lars Raattamaa och Valeria Montti Colque

Den Fjärde Urbana Revolutionen
Bild: Valeria Montti Colque

Ett samarbete med Konstepidemin och Förvaltningen för kulturutveckling, VGR.
Utställningen visas både i Konsthallen Blå Stället och i Hammarkullen konsthall.

Lars Raattamaa, författare och arkitekt, var 2019 års Residens Angered-konstnär. Resultatet av tiden i Angered är fotografi och texter från möten med ortens platser och människor. Senare i år kommer också boken med samma titel.

Lars har bjudit in ytterligare en konstnär att medverka i utställningen. Valeria Montti Colque rör sig fritt mellan collage, performance, film och scenografi. Hennes verk blandar metaforer och löser upp gränser. De båda arbetar, i sina olika konstformer, med frågor om plats, makt, identitet och språk. Båda är baserade i Stockholm.

Fler program kommer runt utställningen.

Residens Angered är ett samarbete mellan Konsthallen Blå Stället, Konstepidemin och Förvaltningen för kulturutveckling, tidigare Kultur i Väst.
Konsthallen Blå Stället och Hammarkullen Konsthall.

horisontell linje

OM HAMMARKULLEN KONSTHALL

Konsthallen är en c/o-verksamhet till Blå Stället. Hammarkullen konsthall har som ambition att bli en mötesplats för lokal och internationell konst och en plats för möten och samtal om samhället och om konsten. Utställningarna vänder sig i första hand till de boende i stadsdelen men även till konstintresserade i Göteborg och omvärld. Konsthallen finns i Göteborgs enda underjordiska spårvagnshållplats och är kanske därmed en av Sveriges mest besökta konsthallar!

Utställningarna bestäms av ett råd. Rådet består för närvarande av:

Meira Ahmemulic, konstnär och författare
Mirja Burlin, skådespelerska, kulturprojektledare
Gloria Esteban, kultursamordnare
Mette Johansen, fotograf
Faruq Omer, konstnär
Hendrik Zeitler, dokumentärfotograf och bildkonstnär
Malin Bogholt, konstnär

För att realisera utställningsprogrammet finns två projektledare:
Emma Corkhill och Kim Johansson.

Vill du komma i kontakt med Hammarkullen konsthall?
Mejla: emma.corkhill@angered.goteborg.seHorisontell linje

OM PROJEKTET KONSTVERKSTADEN/LEADER

- att arbeta och förändra världen med konst och kultur!

Hammarkullen konsthall driver också projektet Konstverkstaden - att arbeta och förändra världen med konst och kultur! Ett projekt som drivs med stöd av LEADER längs Göta Älv. Läs mer.

Projekt Konstverkstaden